Trump må møte i retten

Før Donald Trump flytter inn i Det hvite hus, må han møte i retten i et sivilt massesøksmål mot ham og det nedlagte Trump University.

SAKSØKT: Donald Trump må møte i retten, bare uker før han flytter inn i Det hvite hus.

Foto: Carlo Allegri Reuters
 • NTB
Publisert: Publisert:

Torsdag skal sorenskriver Gonzalo Curiel holde en høring. Der skal Curiel beslutte hva slags bevis som skal tillates å legge fram i rettssaken, som starter 28. november.

Søksmålet ble innlevert i 2010 på vegne av en gruppe personer som hevder at Trump University, som ikke hadde akkreditering som utdanningsinstitusjon, tilbød seminarer og undervisning rundt omkring i landet som i form og innhold lignet på informasjonsreklame, der folk ble presset til å betale opptil 35.000 dollar for rådgivningstjenester.

Videre hevdes det at undervisningsopplegget heller ikke fulgte opp løftene om å undervise i hvordan man kan oppnå suksess i eiendomsbransjen.

Vil holde Twitter-meldinger utenfor

Trumps advokater har i en høyst uvanlig forespørsel bedt om at uttalelser Trump har kommet med under valgkampen, holdes utenfor. Dette inkluderer Twitter-meldinger, en video med seksuelt nedsettende kommentarer om kvinner, skattebakgrunn, og avsløringer om hans private veldedighetsorganisasjon. Ingenting av dette har relevans for den sivile rettssaken, argumenterer Trumps forsvarer Daniel Petrocelli.

Trump kommer til å være til stede i hele eller i hvert fall mesteparten av rettssaken, og han vil vitne, ifølge Petrocelli.

Sjokkseier

Norske aviser frykter at USAs nye president Donald Trump vil føre til flere problemer for Norge.

– Vi tror at vi med Trump som president med stor sannsynlighet vil få flere og farligere konflikter i verden. Trump er ikke en mann vi trenger i verdens viktigste jobb, skriver Dagbladet i sin lederartikkel dagen etter valget i USA.

Avisen mener Trump er farlig fordi «han er en blanding av kunnskapsløs, revolusjonær og impulsiv». Avisen klassifiserer ham som «en narsissistisk bølle, som er mer opptatt av seg selv enn det som er godt for hans omgivelser.»

Aftenposten advarer også. Avisen skriver på lederplass at Trumps valgseier bør oppfattes som et varskurop til andre land.

– Etter Brexit, og spesielt Trumps seier, synes alt nå mulig. Ingen kan lenger si med sikkerhet at Le Pen ikke kan bli Frankrikes neste president etter valget neste vår.

Les også

Derfor ville ikke Trump ta del i planleggingen av tiden etter valget

Les også

Trump brukte halvparten så mye per stemme som Clinton

Les også

Frykter handelskrig mellom USA og Kina

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump
 2. Republikanerne, USA
 3. USA-valg 2016
 4. Hillary Clinton
 5. Demokratene, USA

Flere artikler

 1. Obama avviser Trumps avlyttingspåstander

 2. Donald Trump i landsmøte-tale: – Vi er her, og det er ikke de

 3. Kraftige reaksjoner etter at Trump snudde igjen

 4. Trump erkjenner nederlag: – Å være deres president har vært mitt livs største ære

 5. Trump i strupen på Facebook og Twitter