Berlin-valget ga ny smell for Merkel

Høyrepopulistene i Alternativ for Tyskland får mellom 11,5 og 12,5 prosents oppslutning i Berlin-valget, viser valgdagsmålinger. Velgerne svikter nok en gang Angela Merkels parti.

VALGSMELL: Velgerne svikter nok en gang Angela Merkels parti.
Publisert: Publisert:

Angela Merkels kristeligdemokrater i CDU får ifølge valgdagsmålingene bare 18 prosents oppslutning, det svakeste resultatet siden krigen. Ved valget for fem år siden var oppslutningen på 23,3 prosent.

Sosialdemokratiske SDF beholder posisjonen som største parti i den tyske hovedstaden, med en oppslutning på 23 prosent, men også dette er en kraftig tilbakegang. I forrige valg fikk partiet 28,3 prosents oppslutning.

Med et så svakt samlet resultat, kan ikke CDU og SPD regjere sammen uten støtte fra et tredje parti.

Innvandringskritiske AfD har fått vind i seilene i kjølvannet av flyktningkrisen og den store tilstrømmingen av flyktninger og asylsøkere til Tyskland. Partiet blir nå for første gang representert i delstatsforsamlingen.

Året før forbundsdagsvalget i Tyskland, er AfD representert i ti av de 16 tyske delstatene. Fra før er partiet representert i forsamlingene i Baden-Württemberg, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Thüringen, Sachsen-Anhalt, Mecklenburg-Vorpommern, Rheinland-Pfalz og Sachsen.

Les også

Obama: Brexit skal ikke ødelegge forholdet til USA

Les også

Sterke tall får sjefanalytiker å stille spørsmål ved nytt britisk rentekutt i år

Les også

Hollande, Merkel og Renzi lover nytt kapittel

Publisert:

Her kan du lese mer om