Slik skal Japan skaffe Trump 700.000 nye jobber

Den japanske statsministeren skal besøke Washington 10. februar, og med seg skal han ha konkrete planer for tusenvis av nye jobber.

Shinzo Abe: Har med seg nyttårsgave til Trump.
Publisert: Publisert:

Japan jobber for tiden med å sette sammen en plan som sies og kunne generere så mye som 700.000 amerikanske arbeidsplasser, skriver Reuters.

Dersom opplysningene til nyhetsbyrået stemmer, presenteres planen for USAs president, Donald Trump, neste uke når den japanske statsministeren Shinzo Abe besøker Washington.

Teknologi

Planen skal ta for seg blant annet investeringer i infrastrukturprosjekter, eksempelvis høyhastighetstog og internettsikkerhet.

Eksport av høykvalitets infrastruktur-teknologi skal være en av grunnpilarene i Abes vekststrategi.

Næringsminister Monica Mæland besøkte nylig Japan, hør om besøket i ukens Valebrokk & Co.

Ifølge Reuters' kilder vil Japan investere 17.000 milliarder yen, tilsvarende 1.240 milliarder kroner i private og offentlige midler over de neste ti årene. Det inkluderer å utvikle høyhastighetstog i de nordøstlige delene av USA, i tillegg til Texas og California, og renovering av T-bane- og togvogner.

Les også

Japan slår tilbake mot nytt valutaangrep fra Trump

Må hente penger

Planene skal også inkludere blant annet samarbeid om globale investeringer i infrastruktur, felles utvikling av roboter og kunstig intelligens, og samarbeid på internettsikkerhet og romfart.

Ifølge kildene kan den japanske regjeringen bli nødt til å stikke hånden ned i valutareservene for å finansiere gildet. I tillegg er det forventet å komme støtte fra japanske storbanker, finansinstitusjoner med tilknytning til myndighetene og det statlige pensjonsfondet.

Til tross for disse rapportene var sjefen for det statlige pensjonsfondet, Norihiro Takahashi på banen torsdag og avviste at de ville ta del i noen investeringspakke fra regjeringen.

Les også

USA skapte 227.000 jobber i januar

Les også

Derfor sendes det mindre norsk laks til Europa

Les også

Buffett kjøpte aksjer for 100 milliarder etter at Trump vant

Publisert:

Her kan du lese mer om