Presidentvalget i USA

Warren ble angrepet fra alle kanter

Senator Elizabeth Warren måtte forsvare en rekke av sine politiske forslag under demokratenes TV-debatt i Ohio tirsdag kveld.

Tidligere visepresident Joe Biden og senator Elizabeth Warren under TV-debatten i Ohio tirsdag kveld, arrangert av CNN og New York Times. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Den 70 år gamle senatoren fra Massachusetts som har klatret på meningsmålingene den siste tiden, ble blant annet presset om helsedekning og skatt under debatten. Hun ble presset til å forklare hvordan hun har tenkt å finansiere den ambisiøse planen om helsehjelp for alle, kalt «Medicare for All».

Hennes forslag ble av andre demokrater kritisert under TV-debatten i Westerville kritisert for å være «urealistisk» og «umulige å gjennomføre».

Det var særlig Pete Buttigieg som førte an. Borgermesteren i South Bend i Indiana anklagde Warrens plan om et skandinavisk-inspirert helsesystem, som han mener «vil føre til skatteøkning for middelklassen». Han sa hun ikke har kommet med en detaljert nok plan for hvordan hun ønsker å finansiere helsesystemet.

Men Warren forsvarte sine politiske planer.

– Min plan vil samlet sett senke utgiftene for hardtarbeidende amerikanere. Vi kan ikke lenger opprettholde et system hvor forsikringsselskapenes grådighet tvinger folk ut i økonomisk uføre, sa Warren.

Senator Amy Klobuchar fra Minnesota anklagde Warren for å love velgerne gull og grønne skoger.

– Forskjellen mellom en plan og et luftslott er at du rent faktisk kan gjennomføre en plan, sa Klobuchar.

Warren slo igjen tilbake og kritiserte Klobuchar for å beskytte milliardærene med sitt skattesystem, skriver Reuters.

De mange angrepene mot Warren førte til at hun fikk mye tid til å svare for seg. Hun var den demokraten som fikk mest taletid av alle under debatten, ifølge CNN.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Presidentvalget i USA
  2. Elizabeth Warren
  3. Demokratene, USA

Flere artikler

  1. Nå starter kampen om å bli Trumps utfordrer

  2. Spekulasjonene i full gang om hvilken kvinne Biden vil ha som visepresidentkandidat

  3. Warren vil bruke 20.000.000.000.000 dollar på helse

  4. Elizabeth Warren trekker seg fra nominasjonskampen

  5. Pete Buttigieg trekker seg fra presidentkampen