Presidentvalget i USA

Warren ble angrepet fra alle kanter

Senator Elizabeth Warren måtte forsvare en rekke av sine politiske forslag under demokratenes TV-debatt i Ohio tirsdag kveld.

Tidligere visepresident Joe Biden og senator Elizabeth Warren under TV-debatten i Ohio tirsdag kveld, arrangert av CNN og New York Times. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert:

Den 70 år gamle senatoren fra Massachusetts som har klatret på meningsmålingene den siste tiden, ble blant annet presset om helsedekning og skatt under debatten. Hun ble presset til å forklare hvordan hun har tenkt å finansiere den ambisiøse planen om helsehjelp for alle, kalt «Medicare for All».

Hennes forslag ble av andre demokrater kritisert under TV-debatten i Westerville kritisert for å være «urealistisk» og «umulige å gjennomføre».

Det var særlig Pete Buttigieg som førte an. Borgermesteren i South Bend i Indiana anklagde Warrens plan om et skandinavisk-inspirert helsesystem, som han mener «vil føre til skatteøkning for middelklassen». Han sa hun ikke har kommet med en detaljert nok plan for hvordan hun ønsker å finansiere helsesystemet.

Men Warren forsvarte sine politiske planer.

– Min plan vil samlet sett senke utgiftene for hardtarbeidende amerikanere. Vi kan ikke lenger opprettholde et system hvor forsikringsselskapenes grådighet tvinger folk ut i økonomisk uføre, sa Warren.

Senator Amy Klobuchar fra Minnesota anklagde Warren for å love velgerne gull og grønne skoger.

– Forskjellen mellom en plan og et luftslott er at du rent faktisk kan gjennomføre en plan, sa Klobuchar.

Warren slo igjen tilbake og kritiserte Klobuchar for å beskytte milliardærene med sitt skattesystem, skriver Reuters.

De mange angrepene mot Warren førte til at hun fikk mye tid til å svare for seg. Hun var den demokraten som fikk mest taletid av alle under debatten, ifølge CNN.

Her kan du lese mer om

  1. Presidentvalget i USA
  2. Elizabeth Warren
  3. Demokratene, USA

Flere artikler

  1. Spekulasjonene i full gang om hvilken kvinne Biden vil ha som visepresidentkandidat

  2. Nå starter kampen om å bli Trumps utfordrer

  3. Warren vil bruke 20.000.000.000.000 dollar på helse

  4. Annonsørinnhold

  5. Elizabeth Warren trekker seg fra nominasjonskampen

  6. Pete Buttigieg trekker seg fra presidentkampen