Nye protester mot Trump i USA

For andre dag på rad er det demonstrasjoner flere steder i USA etter at Donald Trump vant presidentvalget. Urettferdig, mener Trump.

PROTESTER: En demonstrant gir tydelig uttrykk for sin mening om valgvinnere Donald Trump.

Foto: Carlos Barria Reuters
 • NTB
Publisert: Publisert:

«Vi har nettopp hatt et veldig åpent og vellykket presidentvalg. Nå er profesjonelle demonstranter, oppildnet av mediene, ute og protester. Veldig urettferdig!» skriver Trump på Twitter torsdag kveld.

I hovedstaden Washington gikk rundt 100 mennesker i tog fra Det hvite hus, der Trump møtte president Barack Obama, til hotellet Trump International. De ropte «Love Trumps Hate». Sammen med slagordet og emneknaggen #notmypresident er dette en av gjengangerne blant Trumps motstandere.

Flere byer

– Denne generasjonen fortjener bedre enn Donald Trump, sier 17 år gamle Lily Morton til nyhetsbyrået Reuters. Hun kom til demonstrasjonen sammen med klassekamerater fra videregående skole.

Les også

Redertopp etter Trump-seier: – Mye ubegrunnet frykt

I San Francisco gikk over 1.000 elever fra minst 10 forskjellige skoler med regnbueflagg og plakater mot rådhuset i byen. I New York legger folk igjen fargerike post-it-lapper med korte beskjeder som «Er jeg den eneste som er redd?», «Jeg er sint» og «Jeg trenger en klem». Over 3.000 har så langt uttrykt sin mening på denne måten på en vegg ved Union Square på Manhattan. Også andre steder i landet har elever, studenter og andre protestert torsdag.

– Sutrete unger

Onsdag var det større demonstrasjoner i blant annet New York, Chicago, Boston, Philadelphia, Portland, Austin, Los Angeles, Seattle og Washington.

Rudy Giuliani, tidligere New York-ordfører og en av Trumps nærmeste støttespillere, har gått ut og kalt demonstrantene «bortskjemte, sutrete unger». Giuliani er for øvrig nevnt som en mulig justisminister eller sikkerhetsrådgiver når Trump inntar Det hvite hus i januar.

Les også

– Mye ubegrunnet frykt

Les også

Canada åpner for å reforhandle handelsavtale med USA

Les også

Norwegian har ventet i tre år på USA-svar:  – Om Trumps signaler følges opp, er det ikke positivt for dem

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump
 2. USA-valg 2016
 3. Hillary Clinton
 4. Republikanerne, USA
 5. Demokratene, USA

Flere artikler

 1. Kvinnemarkering mot Trump samlet millioner

 2. Trump i tale til folket: Vil «løse problemet» for guvernører som nekter å samarbeide

 3. Donald Trump svarer på kritikken: – Dere tar feil!

 4. Trump i strupen på Facebook og Twitter

 5. Trump erkjenner nederlag: – Å være deres president har vært mitt livs største ære