Renzi: EU må gjenoppta samtaler etter gresk avstemning

Uansett utfall av søndagens folkeavstemning i Hellas må lederne i EU «begynne å snakke sammen igjen,» sier Italias statsminister Matteo Renzi i et avisintervju.

GRESK HODEPINE: Italias statsminister Matteo Renzi sammen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Renzi mener Hellas må skynde seg tilbake til forhandlingsbordet uavhengig av resultatet i søndagens folkeavstemning.

Michael Sohn
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Når du ser en pensjonist som gråter foran en bank, så innser du at et land som er så viktig for verden og for sin kultur som Hellas, ikke kan ende opp på denne måten, sier Renzi i et intervju med den italienske avisen Il Messaggero søndag.

Han viser til nyhetsbyrået AFPs bilde av en mann som gråter foran en minibank i Thessaloniki etter at han ikke lyktes med å ta ut penger. Bildet har gått verden rundt.

Renzi sier at så snart folkeavstemningen er over så «må vi begynne å snakke med hverandre igjen, ingen vet dette bedre enn (Tysklands statsminister) Angela Merkel».

Berlin har vist en særlig tøff linje overfor Hellas, og har anklagd den greske regjeringen for å avbryte forhandlingene om landets låneprogram ved å utlyse folkeavstemningen søndag.

– Det er selvfølgelig umulig å redde Hellas uten innsats fra den greske regjeringen og pensjonsreformer, sier Renzi, som legger til at det også er viktig og slå ned på skatteunndragelser og få et nytt arbeidsmarked.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Hellas

Flere artikler

  1. Merkel i skvis før avstemning om Hellas-pakke

  2. Dette er historien bak bildet som går verden rundt

  3. Frykter Italias folkeavstemning kan skape markedsuro

  4. Hollande, Merkel og Renzi lover nytt kapittel

  5. Slik reagerer finansministerne på Hellas-nei