Russland kutter renten

Lavere inflasjon fører til Russlands andre rentekutt på like mange måneder. Nå varsler sentralbanken at det kan komme nye kutt. 

KUTTER RENTEN: Sentralbanksjef Elvira Nabiullina i Bank of Russia varsler fredag at sentralbanken velger å senke renten.

Foto: Yuri Kochetkov EPA
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Den russiske sentralbanken valgte fredag å kutte renten med 0,25 prosentpoeng til 7,25 prosent. Rentekuttet var i tråd med forventningene.

Dette er andre rentemøte på rad at Bank of Russia velger å sette ned renten. Samtidig åpner banken for å fortsette å kutte rentene.

«Dersom den finansielle situasjonen fortsetter i tråd med forventningen, vil Bank of Russia vurdere ytterligere kutt på et av de kommende rentemøtene og en overgang til en nøytral pengepolitikk i første halvår 2020,» skriver sentralbanken i en pressemelding.

Les på E24+ (for abonnenter)

Bloomberg: Hvorfor skal man investere i umodne markeder?

Prisveksten på vei mot inflasjonsmålet

Samtidig heter det at Den amerikanske sentralbankens varslede rentekutt neste uke kan gi Bank of Russia muligheten til å kutte renten ytterligere.

Det er ventet at renten i Russland skal ned på 7 prosent innen utgangen av året.

Sentralbanken har over lengre tid jobbet mot å få prisveksten nær inflasjonsmålet på fire prosent. I juni endte inflasjonen på 4,7 prosent fra 5,1 prosent i mai, opplyser banken.

«Ifølge Bank of Russias estimater, tatt i betraktning den førende pengepolitikken, vil inflasjonen være på fire prosent tidlig i 2020», skriver sentralbanken.

Sentralbanken trekker frem at lav investeringstakt, fall i eksporten på bakgrunn av lavere global etterspørsel, og lavere vekst i handelen er blant årsakene til at inflasjonen nå faller.

Her kan du lese mer om

  1. Russland
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Den europeiske sentralbanken holder renten uendret

  2. Spår juni-rentekutt fra USAs sentralbank

  3. Fed signaliserer uendret rente til 2021: – Et godt tegn

  4. Annonsørinnhold

  5. Nytt hopp vil gi høyeste rente på fire år

  6. Norges Bank rører ikke den historisk lave nullrenten