Russland kutter renten

Lavere inflasjon fører til Russlands andre rentekutt på like mange måneder. Nå varsler sentralbanken at det kan komme nye kutt. 

KUTTER RENTEN: Sentralbanksjef Elvira Nabiullina i Bank of Russia varsler fredag at sentralbanken velger å senke renten.

Foto: Yuri Kochetkov EPA
Publisert:

Den russiske sentralbanken valgte fredag å kutte renten med 0,25 prosentpoeng til 7,25 prosent. Rentekuttet var i tråd med forventningene.

Dette er andre rentemøte på rad at Bank of Russia velger å sette ned renten. Samtidig åpner banken for å fortsette å kutte rentene.

«Dersom den finansielle situasjonen fortsetter i tråd med forventningen, vil Bank of Russia vurdere ytterligere kutt på et av de kommende rentemøtene og en overgang til en nøytral pengepolitikk i første halvår 2020,» skriver sentralbanken i en pressemelding.

Les på E24+ (for abonnenter)

Bloomberg: Hvorfor skal man investere i umodne markeder?

Prisveksten på vei mot inflasjonsmålet

Samtidig heter det at Den amerikanske sentralbankens varslede rentekutt neste uke kan gi Bank of Russia muligheten til å kutte renten ytterligere.

Det er ventet at renten i Russland skal ned på 7 prosent innen utgangen av året.

Sentralbanken har over lengre tid jobbet mot å få prisveksten nær inflasjonsmålet på fire prosent. I juni endte inflasjonen på 4,7 prosent fra 5,1 prosent i mai, opplyser banken.

«Ifølge Bank of Russias estimater, tatt i betraktning den førende pengepolitikken, vil inflasjonen være på fire prosent tidlig i 2020», skriver sentralbanken.

Sentralbanken trekker frem at lav investeringstakt, fall i eksporten på bakgrunn av lavere global etterspørsel, og lavere vekst i handelen er blant årsakene til at inflasjonen nå faller.

Her kan du lese mer om