Britene ut av EU

Brexit-samtalene gjenopptas søndag

EU og Storbritannia gjenopptar søndag samtalene i Brussel i et siste forsøk på å bli enig om en handelsavtale etter brexit.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen møter pressen etter en telefonsamtale med den britiske statsministeren Boris Johnson om brexit-samtalene.
 • NTB-AP-AFP
Publisert:

De nye samtalene ble kunngjort av statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen etter en telefonsamtale de to hadde lørdag.

Samtalen varte i rundt en time, men de greide ikke å bli enig om annet enn en felles erklæring om gjenopptakelse av samtalene.

I erklæringen sier de at videre anstrengelser må til for å se om det er mulig å bygge bro over de betydelige forskjellene som fortsatt eksisterer mellom partene.

Samtalene gjenopptas mellom sjefforhandlerne Michel Barnier og David Frost i Brussel søndag, og Johnson og von der Leyen har avtalt å snakke sammen igjen mandag kveld.

Samtalene ble fredag satt på pause da partene ikke greide å komme nærmere hverandre. Årsaken til at framgangen blokkeres, er uenighet om konkurranseregler, rettigheter og plikter og om fiskeri.

Det haster å komme fram til en avtale siden utløpsdatoen for overgangsavtalen 31. desember begynner å nærme seg med stormskritt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Britene ut av EU
 2. Ursula von der Leyen
 3. Brexit
 4. Boris Johnson
 5. EU
 6. Storbritannia

Flere artikler

 1. EU og Storbritannia forhandler videre

 2. Boris Johnson: Veldig sannsynlig at brexit ender uten EU-avtale

 3. Høyst usikkert om britene og EU blir enige om en avtale

 4. Handelsavtalen med EU er i boks: – Har tatt kontrollen tilbake

 5. Brexit-toppmøte uten en avtale å diskutere