Asias rikeste mann måtte gi fra seg førsteplassen etter oljepriskollaps

Mukesh Ambani ble dyttet ned til annenplass på listen over Asias rikeste etter marerittdagen mandag.

Mukesh Ambani (t.v.) og Jack Ma (t.h.).

EPA/SERGEY DOLZHENKO og REUTERS/Francis Mascarenhas
  • Hanna Ghaderi
Publisert: Publisert:

Mukesh Ambani, som har blitt omtalt som Asias rikeste mann i mediene må gi fra seg førsteplassen til Jack Ma etter at oljeprisen og de globale aksjemarkedene raste mandag, skriver Bloomberg.

Marerittdagen visket ut 55,5 milliarder kroner fra energimagnatens formue. Dermed havnet han på annenplass på listen over Asias rikeste mennesker, ifølge Bloombergs Billionaire Index.

Ma, grunnleggeren av Alibaba fikk igjen førsteplassen med en formue på 425 milliarder kroner, omtrent 25 milliarder mer enn Ambani.

Coronaviruset

Coronaviruset har redusert noe av teknologigiganten Alibabas virksomheter, men skadene har blitt redusert av økt etterspørsel etter skylagringstjenester og mobilapper.

Alibabas amerikanske innskuddskvitteringer har sunket syv prosent så langt i 2020. En innskuddskvittering, som fungerer som en slags faktura for innbetaling til handleskontoen.

Oljepriskollapsen

Oljeprisen hadde sitt største fall på 29 år mandag. Det etter at Opec med Saudi-Arabia i spissen klarte ikke å bli enig med Russland om en løsning for videre produksjonskutt. Når dagens avtale går ut i slutten av måneden, står de oljeproduserende landene i teorien fritt til å pumpe så mye olje de vil.

Det reiser spørsmål om Ambanis selskap Reliance Industries Ltd. vil kunne redusere nettogjelden til null i begynnelsen av 2021, slik han har pantsatt. Planen henger sammen med et forslag om å selge en eierandel i konsernets olje- og petrokjemiske divisjon til Saudi Arabian Oil Co., verdens største råprodusent.

Det indiske konglomeratets aksjer stupte tolv prosent mandag.

Opec har de siste årene satt et tak på produksjonen for å bidra til å holde oljeprisen oppe.

Kilder i Saudi-Arabia sier til blant andre Financial Times at landet nå vil åpne kranene og pumpe langt mer. Det kan dempe oljeprisene betydelig, hvis ikke partene finner tilbake til hverandre igjen.

Ikke lenger Asias rikeste
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Alibaba
  3. Reliance Industries

Flere artikler

  1. Coronakrisen rammer energikjemper: Exxon ikke lenger nest størst

  2. Oljeprisen henter seg inn etter krasjet

  3. Asiatiske børser stupte etter kraftig fall i oljeprisen

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljeprisen stuper nær 30 prosent

  6. Oljeekspert om priskrigen: – Kan se et nærmest ubegrenset fall