Flere land vil ha Lagarde som IMF-sjef

Frankrikes finansminister Christine Lagarde kan føle seg stadig sikrere på at hun får toppjobben i Det internasjonale pengefondet (IMF). Indonesia, Egypt og De forente arabiske emirater har stilt seg bak henne.

SAMLET STØTTE: Christine Lagarde hilser på Saudi-Arabias finansminister Ibramhim al-Assaf under en konferanse i Jeddah lørdag.
Publisert: Publisert:

Indonesias finansminister Agus Martowardojo gikk søndag ut og støttet Lagardes kandidatur til sjefsjobben i fondet. Senere kom velsignelsen fra Egypt, hvor Lagarde søndag hadde samtaler med utenriksminister Nabil al-Arabi.

- Jeg er veldig trygg, spesielt etter å ha hatt flere møter her i Egypt, sa Lagarde til journalister i Kairo.

- Personlig støtter jeg Frankrike. Lagarde er en svært profesjonell person. Hun er dyktig til å samhandle mellom institusjoner, og har høy integritet og kompetanse, sier Indonesias finansminister Agus Martowardojo søndag.

Så gikk også De forente arabiske emirater ut med sin støtte til den franske finansministeren.

Favoritt

Lagarde regnes som favoritt til å ta over jobben til Dominique Strauss-Kahn, som trakk seg fra stillingen som IMF-sjef etter at han ble tiltalt for overgrep i vår. Lørdag ble det imidlertid kjent at Israels sentralbanksjef Stanley Fischer har kastet seg inn i kampen om å overta ledelsen av fondet.

Men ikke engang israelerne har tro på at 67 år gamle Fischer har sjans på vervet, ettersom han er for gammel.

For gammel

Fondets regler tillater nemlig ikke at noen over 65 år utnevnes til toppledervervet.

– Mulighetene er ikke gode, det finnes flere hindringer på veien. Først kommer alderen. Deretter er valget veldig politisk. Hadde det vært kun profesjonelt ville det vært vanskelig å finne en bedre egnet person enn Fischer, sier Israels finansminister Yuval Steinlitz til Army Radio søndag.

Publisert:
Gå til e24.no