Trumps politikk

Forslag til forlenget koronastøtte til USAs arbeidsledige avvist

Demokratene mener et forslag fra Det hvite hus om å utvide en støtteordning for dem som mister jobben i pandemien, er for dårlig. Forslaget ble derfor avvist.

Nancy Pelosi vil ha mer omfattende økonomiske støttetiltak og har derfor sagt nei til et forslag fra regjeringen om å forlenge den ekstra ledighetstrygden. Før et kveldsmøte om krisetiltak mot pandemien deltok hun torsdag i bisettelsen til borgerrettsforkjemperen John Lewis.

Alyssa Pointer/Atlanta Journal-Constitution / AP / NTB scanpix
  • NTB-AP
Publisert:,

Ledende demokrater mener president Donald Trump og hans folk ikke forstår alvoret i situasjonen. Dersom det ikke blir enighet om en ny pakke, opphører støtteordningene fredag.

– Vi må på plass et vedtak, men de skjønner ikke hvor mye som trengs, sier lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi.

I stedet for å akseptere forslaget fra regjeringen, vil demokratene fortsette å presse på for en mer omfattende tiltakspakke med støtte til delstatlige og lokale myndigheter, skoler og fattige.

Republikanerne har jobbet for å få ned ledighetsbidraget på 600 dollar – drøyt 5.200 kroner – i uken i den neste krisepakken. Etter hvert som utløpsdatoen for tiltaket nærmer seg, har de blitt mindre steile, og Trump har antydet at han støtter en forlenging.

– Vi vil ha en midlertidig forlenging av den ekstra ledighetstrygden. Det vil være et viktig overgangstiltak for amerikanere som helt uforskyldt har mistet jobben under pandemien, sier Trump.

Etter et to timer langt møte i Pelosis kontor, sier finansminister Steven Mnuchin at partene har gjort fremskritt på enkelte områder, men at avstanden fortsatt er stor på andre.

Her kan du lese mer om

  1. Trumps politikk
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. California saksøker Trump-administrasjonen

  2. Donald Trump svarer på kritikken: – Dere tar feil!

  3. USA: Forhandlinger om koronakrisepakke kollapset

  4. Annonsørinnhold

  5. Biden vil bruke 7.000 milliarder kroner for å gjenreise USAs økonomi

  6. Lang vei til enighet om ny krisepakke i USA