USA letter på sanksjonene mot Myanmar

Amerikanere kan igjen investere i Myanmar etter at USA har kunngjort at flere av de økonomiske sanksjonene mot landet er hevet.

KAN NÅ HANDLE MED USA: Medlemmer av nasjonalforsamlingen i Myanmar på vei inn i parlamentsbygningen i hovedstaden Naypyitaw.
Publisert: Publisert:

Maktoverføringen til en sivil regjering ledet av Aung San Suu Kyi var en historisk milepæl, framholdt statssekretær Adam Szubin i det amerikanske finansdepartementet da han tirsdag kunngjorde at flere viktige sanksjoner er hevet.

Avgjørelsen betyr at USA fjerner restriksjonene på regulær handel og finansiell virksomhet for amerikanere bosatt i Myanmar. Blant annet vil tre statseide banker ikke lenger være oppført på USAs svarteliste, noe som betyr at amerikanere kan gjøre forretninger med hvilken som helst bank i landet. Det samme gjelder for sju statseide selskaper ettersom de nå kontrolleres av den sivile regjeringen.

USA opprettholder imidlertid sanksjonene mot landets mektige militære, som fortsatt har store eierinteresser i myanmarsk næringsliv.

Les også

160.000 nye jobber

Les også

EU om valget i Myanmar: – Nokså pålitelig

Les også

Verdensbanken kutter forventningene for Asia og Stillehavsregionen

Publisert:

Her kan du lese mer om