Representantenes hus har vedtatt Trumps skattereform

Representantenes hus har vedtatt en ny versjon av president Donald Trumps skattereform.

PLANLAGT LENGE: Omsider ser det ut til at president Donald Trumps omdiskuterte skattereform blir godkjent.

Foto: Joshua Roberts Reuters
 • Petter Winther
 • Nina Tuv
Publisert:

Rundt klokken 20.30 melder en rekke amerikanske medier at Representatens hus har stemt igjennom forslaget til skattereformen i USA.

Både Senatet og Representantenes hus har tidligere godkjent hver sin versjon av Trumps skattereform. Nå ser det ut til at kompromissforslaget kan gå gjennom i begge kamrene i Kongressen slik at det til slutt kan signeres av Trump.

Republikanerne har flertall både i Representantenes hus og Senatet.

Tidligere har det vært ventet at Senatet ikke vil avgi stemmer før på onsdag, men den republikanske majoritetslederen Mitch McConnel har sagt at Senatet kommer til å avgi stemmer i løpet av tirsdagskvelden.

Dersom reformen stemmes igjennom også i Senatet kan Trump signere loven før jul. Dette vil bli sett på som en stor politisk seier for presidenten.

Må stemme på nytt

Vedtaket ble gjort med 227 mot 203 stemmer i Representatenes hus. Forslaget ble deretter sendt videre til behandling i Senatet, der det var ventet å bli godkjent få timer etterpå.

Tirsdag kveld norsk tid kommer det frem at Representatenes hus vil bli nødt til å stemme på nytt på grunn av feil i prosedyre, ifølge flere amerikanske medier.

Det har blitt oppdaget tre tillegg i lovforslaget som bryter det som er kjent som «the Byrd Rule», ifølge Marketwatch.

Et av disse tilleggene tillater bruken av 529 sparekontoer ment for hjemmeundervisning. Dette er et tillegg som ikke har direkte å gjøre med statens inntekter og utgifter, og er derfor ikke tillatt i Senatets versjon av lovforslaget.

Politikerne har kjempet for å få gjennom den første skattereformen på flere tiår før jul, men nå kan det se ut som om reformen blir forsinket litt til.

Det var ventet at Senatet skulle stemme over reformen tirsdag kveld eller onsdag ettermiddag, men først må Representantenes hus stemme på nytt. Dermed kan avstemningen i Senatet bli utsatt, ifølge CNBC.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump
 2. Skatter og avgifter
 3. Amerikansk politikk
 4. Republikanerne, USA

Flere artikler

 1. Trump tar skattereform-seier på forskudd

 2. Trump triumferer over vedtatt skattereform

 3. Senator hevder Republikanerne har samlet nok stemmer til å få gjennom skattereform

 4. Går mot første seier: Trumps skattereform stemt gjennom i representantenes hus

 5. Ekspertene om skattereformen: Ikke det USA trenger nå