AFP: Hellas går med på kompromissforslag

I et møte i Brussel skal Hellas og kreditorene ha kommet nærmere en løsning.

NYE BETINGELSER: Hellas finansminister Euclid Tsakalotos skal ha gått med på krav fra eurolandene og IMF.

Foto: Thierry Monasse AP
 • Eirik Amb Nysveen
Publisert:

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hellas gått med på et kompromissforslag fra sine kreditorer i de øvrige eurolandene og Det internasjonale pengefondet (IMF), skriver danske Berlingske Business.

Ifølge nyhetsbyrået har Hellas finansminister Euclid Tsakalotos i et møte med de øvrige eurolandenes finansministere i Brussel gått med på en rekke krav som automatisk blir utløst dersom ikke Hellas lever opp til sine budsjettmål.

Uten et nytt hjelpeprogram anslås det at den greske statskassen igjen går tom i juli.

Ikke i mål

EUs økonomikommissær Pierre Moscovici understreker på en pressekonferanse at forhandlingene enda ikke er i mål, men at det er gjort fremskritt gjennom dagen.

– Vi har hardt arbeid foran oss, men det er både vilje og vei, og i dag har vi opplevd at viljen er der sier Moscovici.

Hellas skal snart få utbetalt siste avdrag i redningspakken på 86 milliarder euro som ble vedtatt i 2015. Pengene er nødvendig for at landet i juli kan betale gjeld på syv milliarder euro.

Det har vært uenighet rundt hvilke krav som skal stilles til videre økonomiske reformer i Hellas.

Eurogruppens leder, den nederlandske finansministeren Jeroen Dijsselbloem sier han ikke kan gå i detaljer, men vil gjøre det klart at det pågår et arbeid om reform av det greske pensjonssystemet og arbeidsmarkedet.

– Dersom vi ønsker at den økonomiske veksten fortsetter er tillit en nøkkelfaktor, uttalte Dijsselbloem ifølge Financial Times.

– EU og IMF enige

Mandag informerte Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble om at EU og IMF hadde blitt enige om en felles holdning til Hellas som åpnet for forhandlinger av en ny gjeldsplan.

– Jeg baserer meg på at institusjonene nå har en felles holdning, og at vi er kommet langt nok til at det tekniske utvalget kan reise tilbake til Aten, sa Schäuble under et møte med kolleger fra eurosonen mandag i Brussel, ifølge NTB.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har lagt press på eurosonen om å innvilge nok et hjelpeprogram til gjeldstyngede Hellas.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Hellas
 2. IMF
 3. EU

Flere artikler

 1. Schäuble: EU og IMF enige om Hellas

 2. Grekerne kjemper desperat for gjeldslette

 3. Ny Hellas-avtale ga gresk børsoppgang

 4. Annonsørinnhold

 5. Tyske beregninger:
  IMF-krav vil koste greske kreditorer 1.170 milliarder

 6. Grekerne forbereder seg på økonomisk selvstendighet