Axios: Trump vil trekke seg fra Parisavtalen

President Donald Trump har sagt til noen av sine fortrolig, inkludert klimasjef Scott Pruitt, at han planlegger å trekke seg fra Parisavtalen, melder Axios.

TRUMP: Den amerikanske presidenten har tidligere kalt klimaendringene en bløff

Foto: Mandel Ngan AFP
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det amerikanske nyhetsnettstedet Axios , grunnlagt av tungvektere fra Politico, viser til tre kilder med direkte kjennskap til saken, skriver Reuters.

Lørdag tvitret Trump at han i løpet av den kommende uken ville ta en avgjørelse om hvorvidt han skal støtte Parisavtalen. Denne helgen ble de øvrige G7-landene enige om å gi ham mer tid til å finne ut av spørsmålet, selv om ikke alle var fornøyd med den løsningen.

– Det er ekstremt problematisk, for ikke å si svært utilfredsstillende, at G7-toppmøtet ikke kunne bli enige om formuleringer om klimaendringer, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Det hvite hus har foreløpig ikke svart på en henvendelse om å kommentere, men en kilde som har vært i kontakt med dem som jobber med å komme fram til en avgjørelse, sier det er planlagt møter på høyt nivå til uken. Toppsjefene i energiselskaper og andre store bedrifter er blant dem som skal delta på møtene.

Trump har tidligere kalt klimaendringene en bløff, men på G7-møtet kom han under press fra de seks andre deltaker landene om å holde avtalen fra 2015. Parisavtalen skal sørge for en nedgang i klimagassutslipp med mål om holde den globale oppvarmingen under 2 grader og prøve å begrense temperaturøkningen til 1,5 grader.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Donald Trump
  2. Klima
  3. Miljøvern

Flere artikler

  1. Kilder: Trump trekker USA ut av Paris-avtalen

  2. Spetalen gir Trump full støtte

  3. Musk trekker seg fra Trump-råd etter Paris-avgjørelsen

  4. G7: Trump trenger tid til klima-avgjørelse

  5. Tech-gigantene trygler Trump: – Ikke trekk USA ut av klimaavtalen