Denne vinteren drar ingen av reiseselskapene til Egypt

Dårlig etterspørsel som følge av mye uroligheter i landet, gjør at ingen av de store charterselskapene tar med seg turister til Egypt til vinteren.

MINDRE PÅGANG: Egyptiske reisemål som Sharm El-Sheikh trekker færre reisende.
Publisert:

Mens turistene tidligere har latt seg lokke til sol og badeliv i egyptiske byer som Sharm el-Sheikh, har nå strømmen av reisende bremset betraktelig.

Bakgrunnen er uro relatert til den politiske ustabiliteten og volden i landet, ikke minst knyttet til IS tilstedeværelse og nedskytingen av et russisk fly i oktober i fjor.

Nå opplyser alle de store charterselskapene at Egypt er «ute» for vinteren.

– I vinter er Egypt helt ute av programmet vårt. Etterspørselen har gått ganske kraftig ned, så da valgte vi å ta det ut i år, sier Nora Aspengren i Startour til E24.

Hun forteller at de i det siste har hørt fra kunder som ønsker å reise til pyramidelandet og skyter av tilbudet der, men utelukker langt på vei at det blir aktuelt å sette opp reiser dit denne vinteren.

Les også

Terrorfrykt gir turistboom til Spania – men ikke alle jubler

SPENT STEMNING: Her fra et politikermøte i Sharm el-Sheikh.

«Vinneren» når det gjelder bookinger for jule- og vinterferien er Gran Canaria.

– Vi satser nå enda større på Kanariøyene, og har i tillegg startet turer til Marokko. Sri Lanka ser også ut til å bli den nye vinterdestinasjonen.

Startour planlegger neste sommer å holde kapasiteten på samme nivå som denne sommeren.

Få henvendelser

– Vi prøvde å få tilbake Egypt som reisemål forrige vinter, fordi det var så mange som etterspurte det. De første månedene gikk bra, men så sluttet det, slik at vi måtte droppe turene, sier kommunikasjonsrådgiver Beatriz Rivera i Apollo.

Hun forteller at de også har flyttet mye av trafikken til Kanariøyene.

– Vi har også blitt ekstremt store i Dubai, og mange reiser dit i stedet for Egypt. Thailand er også mer populært på vinteren, sier hun.

– Vi har fått veldig få henvendelser fra folk som vil til Egypt nå, men det er noen. Det er jo trist at vi mister et reisemål, men vi kan ikke tilby turer når etterspørselen er så dårlig.

Spania i vinden

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig Tonje Løkaas Fossum i Ving opplyser at de ikke hadde turer til Egypt hverken i fjor eller året før.

– Det har ikke skjedd noen store ting nå, men etterspørselen er svak. Kanariøyene og Thailand blir våre hovedchartermål til vinteren, sier hun.

Også Ving har fått noen henvendelser fra folk som vil til Egypt, reisende med spesiell forkjærlighet for landet, men Fossum forteller at disse finner andre måter å komme seg ned på.

– Hos oss ligger det an til at kanariøyene blir stadig større på vinteren. Spania er virkelig i vinden igjen. Vi har også en god økning på eksotiske reisemål på vinteren, som Maldivene og Mauritius.

Tall fra FNs turistorganisasjon for første kvartal viste en nedgang i antallet turister til de muslimskdominerte middelhavslandene på hele 46,5 prosent. Dette melder Financial Times.

Les også

– Tyrkia og Hellas rammes av økt usikkerhet

Les også

Terrorfrykt gir turistboom til Spania – men ikke alle jubler

Les også

EgyptAir-fly forsvant fra radaren - styrtet i Middelhavet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om