EU mener USA forlenger usikkerheten på markedet med sin korte tollutsettelse

EU er misfornøyd med USAs utsettelse av tollbeslutningen.

USIKKERHET: EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker (t.h.), her sammen med Tysklands utenriksminister Heiko Maas under en pressekonferanse 13. april.

Foto: Virginia Mayo AP
  • E24
Publisert:

Donald Trumps beslutning om å utsette fristen for å løse toll-floken til 1. juni forlenger usikkerheten i markedet, hvilket allerede går utover forretningsbeslutninger, skriver Europakommisjonen i en pressemelding.

EU legger til at de mener de bør bli helt, og permanent utelatt fra Trumps tolltiltak, da USA ikke kan forsvare tiltak rettet mot EU som handlinger for å sikre landet sikkerhet.

– Overkapasitet i stål og aluminiumssektoren har ikke sitt opphav i EU. Tvert imot, og EU har over de siste månedene engasjert seg på alle nivåer med USA og andre parter for å finne en løsning, skriver Europakommisjonen.

– EU har også hele tiden vist vilje til å diskutere de nåværende problemene knyttet til markedstilgang, med fokus på begge parters interesse, men har også gjort det klart, at som en mangeårig partner og venn av USA, vil vi ikke forhandle med trusler.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. EU
  2. USA

Flere artikler

  1. – En trussel mot verdens vekst

  2. Politico: Ventes at Trump vil utsette biltollen i seks måneder

  3. USA og Kina går inn i siste fase av handelssamtalene. Eller...?

  4. Annonsørinnhold

  5. Senatet stemte for å redusere toll på hundrevis av kinesiske varer

  6. Trump orientert om «produktive» handelssamtaler med Kina