Uber hyrer inn eks-justisminister: Gransker påstått seksuell trakassering

Selskapet har hyret inn USAs tidligere justisminister til å undersøke alvorlige påstander fra kvinnelig eks-ansatt.

SER ALVORLIG PÅ ANKLAGENE: Ubers toppsjef Travis Kalanick har satt i gang en intern etterforskning etter at tidligere Uber-ingeniør Susan Fowler fremmet påstander om seksuell trakassering i selskapet i et blogginnlegg.

Danish Siddiqui Reuters
  • Geir Molnes
Publisert:

Et blogginnlegg av den tidligere Uber-ingeniøren Susan Fowler har nå blitt utgangspunktet for en omfattende intern gransking hos taxiselskapet Uber.

I innlegget skriver Fowler at hun ble utsatt for seksuell trakassering av sin avdelingsleder, som hun meldte fra om til selskapets HR-avdeling. Her skal hun ha blitt møtt med døve øre, og hun endte til slutt opp med å bytte avdeling.

Etter at avdelingsbyttet snakket hun med flere kvinnelige kolleger som fortalte at også de hadde opplevd seksuell trakassering fra den samme avdelingslederen. I blogginnlegget hevder Fowler at hun ble truet med sparken for sine gjentatte varsler til selskapets HR-avdeling.

Fowler beskriver arbeidsplassen som svært lite kvinnevennlig og viser til at en rekke kvinnelige ingeniører har forlatt selskapet, noe hun selv til slutt også gjorde.

Toppsjef: «Motbydelig»

Kun timer etter blogginnlegget ble postet skrev Uber-toppsjef Travis Kalanick i en pressemelding at det Fowler beskriver er «motbydelig og går mot alt Uber står for og tror på».

Han skrev at han ikke hadde vært kjent med Fowlers påstander før blogginnlegget ble offentlig kjent.

HYRET INN: Den forhenværende amerikanske justisministeren Eric Holder skal granske påstandene om seksuell trakassering i Uber.

J. Scott Applewhite AP

– Vi ønsker at Uber skal være en rettferdig arbeidsplass, og det er absolutt ikke rom for denne typen oppførsel hos Uber. Alle som oppfører seg på denne måten og tror at det er ok vil få sparken, skrev han.

Hyrer inn tidligere justisminister

Han varslet samtidig at Uber umiddelbart ville sette i gang en intern etterforskning. Det er ikke hvem som helst som skal lede etterforskningen.

Mandag melder CNN at Uber har hyret inn USAs tidligere justisminister Eric Holder og advokat Tammy Albarran, begge i advokatfirmaet Covington & Burling, for oppgaven.

Les også

Høyre-representant oppfordrer til Uber-bruk

– De vil gjennomføre en uavhengig undersøkelse som vil gå inn på problemene på arbeidsplassen som Susan Fowler har fremmet, i tillegg til mangfold og inkludering i Uber i et bredere perspektiv, skrev toppsjef Travis Kalanick i en e-post til alle de ansatte i selskapet og til CNN.

Uber har måttet tåle sterk kritikk i kjølvannet av blogginnlegget. Flere Twitter-brukere har benyttet seg av emneknaggen #DeleteUber for å vise sin støtte til Fowler.

Les også

Høyre-representant oppfordrer til Uber-bruk

Les også

DN: Taxiforbundets rådgiver anmeldte Uber-sjåfører

Les også

Uber-sjef trekker seg fra Trump-panel

Les også

– Tøffeste dom mot Uber hittil

Her kan du lese mer om

  1. Uber
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Flere saksøker Uber for trakassering

  2. Uber-topp går av etter trakasseringssak

  3. Skandalene som felte Uber-sjefen

  4. Annonsørinnhold

  5. – Jeg er sint, trist, forvirret

  6. Styremedlem i Uber går av etter kvinnekommentar