Javid avviser britisk tilpasning til EU-regler

Storbritannias finansminister Sajid Javid ber britisk næringsliv droppe ønsket om å tilpasse britiske regler til EU-regler i etterkant av brexit.

Storbritannias finansminister Sajid Javid, her i London i desember.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Det blir ingen tilpasning, vi vil ikke akseptere regler utenfra og vi vil ikke være i det indre markedet eller i en tollunion, sier Javid, og tilføyer at dette blir realiteten når året er omme.

Finansministeren kommer med uttalelsene i et intervju med Financial Times.

Selskapene må tilpasse seg denne nye virkeligheten, sier Javid, og legger til at de har hatt «tre år på å forberede seg» på et nytt forhold til EU.

Den konservative finansministeren tar også til orde for å styrke britisk økonomi med store statlige investeringer. Han peker spesielt på infrastruktur i Midland og Nord-England, områder der de konservative gjorde det godt i valget i desember.

Javid slår også fast at det i framtiden skal brukes mye mer penger på opplæring av spesialister til næringslivet, og antyder at skattenivået vil bli økt i årene som kommer.

Finansminister peker på to store utfordringer som må løses – den svake økonomiske veksten og landets vedvarende problem med lav produktivitet.

Storbritannia går ut av EU 31. januar 2020. Deretter venter en overgangsperiode som vil vare til 31. desember 2020, og i løpet av denne perioden skal partene forsøke å komme fram til en handelsavtale.

Les også:

Les også

EU vil starte på nytt i handelssamtaler med USA

Les også

Underhuset vedtok britisk brexitlov – forslaget sendes til Overhuset

Les også

Storbritannia håper på handelsavtale bit for bit

Les også

Brexit-deadline nærmer seg: Fiskeriministeren frykter overraskelser

Publisert: