IMF-topp: Vi er ikke godt nok forberedt på neste resesjon

Flere store land er uforberedt på konsekvensene av en mulig brems i den globale økonomien, mener visedirektøren i Det internasjonale pengefondet, David Lipton.

VARSKO: Visedirektør David Lipton i Det internasjonale pengefondet (IMF) mener store økonomier er uforberedt på en ny resesjon.
Publisert: Publisert:

– Den neste resesjonen er et sted i horisonten, og vi er mindre forberedt på å håndtere det enn vi burde, sier Lipton til Financial Times.

– I lys av dette bør landene være oppmerksomme på å holde økonomien på en jevnt nivå, bygge buffere og ikke krangle med hverandre.

I oktober viste IMFs prognoser en vekst på 3,7 prosent i den globale økonomien i 2019. Denne måneden skal prognosen oppdateres, og Lipton medgir at den er påvirket av handelsspenninger, svakheter i politikken og i den asiatiske økonomien, skriver avisen.

Les også: (+) Derfor er «fallende engler» en bekymring på obligasjonsmarkedet

– Vi mener at Kinas vekst senker farten, men å stoppe det fra å bremse på en farlig måte er et viktig mål, sier Lipton og legger til at en brems vil «materialisere seg bredt, ikke bare i Asia».

Bekymringer for utsiktene for den globale økonomien har påvirket markedene den siste tiden.

For første gang på tre år endte Dow Jones og den brede S&P 500-indeksen i negativt terreng i 2018, desember-måned er den verste siden 1930-tallet - og 2018 blir stående som det dårligste børsåret på ett tiår.

Les også

IMF nedjusterer forventninger til den økonomiske veksten globalt

Les også

Brexit-usikkerhet rammer britisk økonomi

Les også

Dette er Saxo Banks «elleville spådommer» for 2019

Publisert:

Her kan du lese mer om