Netanyahu latterliggjøres for konspirasjonsanklager

Israels statsminister Benjamin Netanyahu latterliggjøres for påstanden om at skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på fjerne ham fra makten.

ANKLAGER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu har anklaget Skandinaviske myndigheter for å forsøke å få ham kastet fra jobben.

Baz Ratner
  • NTB
Publisert:

Den liberale israelske avisen Haaretz slår fast at Netanyahu, ved å hevde at det finnes et verdensomspennende komplott for å velte ham, har havnet i selskap med eksledere som Hosni Mubarak og Hugo Chávez.

«Det eneste som manglet, var at statsministeren advarte om at fjordenes vikinger og Olaf, snømannen fra filmen «Frost», er i ferd med å ramle inn over oss, sammen med Den islamske staten og Iran, og tilintetgjøre oss», skriver journalisten og kommentatoren Barak Ravid i en artikkel avisens nyhetsseksjon søndag.

– Det er underlig at Netanyahu anklager «Skandinavia» for forsøk på å velte ham. Hovedproblemet hans er egne velgere, påpeker Sveriges tidligere utenriksminister Carl Bildt på Twitter.

Netanyahu sliter på meningsmålingene foran tirsdagens valg.

– Skandinaviske regjeringer har brukt millioner av dollar på en kampanje for å fjerne meg fra makten, sa han fredag til Kol Radio, ifølge svenske The Local.

Talsmann Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet i Oslo påpeker overfor NRK at Norge selvsagt aldri blander seg inn i andre lands demokratiske valg, så Netanyahus påstander faller på sin egen urimelighet.

Les også

Jeb Bush diskuterte sikkerhet i private eposter

Les også

Amerikanske museer forbyr selfiestang

Les også

– CIA-penger havnet hos al-Qaida

Flere artikler

  1. Overraskende klar seier til Netanyahu

  2. Netanyahu blir satt under etterforskning

  3. Netanyahus parti lover fortsatt okkupasjon etter valget

  4. Annonsørinnhold

  5. Knesset godkjente Netanyahus regjering

  6. Netanyahu i Washington for å tale om Iran