Verdensbanken: IMF-sjefen løftet Kina på business-ranking

En undersøkelse av «Doing Business»-rapporten konkluderer med at IMF-sjef Kristalina Georgieva bidro til å løfte Kina.

UENIG: IMF-sjef Kristalina Georgieva er «fundamentalt uenig» i Verdensbankens konklusjon om at hun skal ha utøvd press for å løfte Kina på «Doing Business»-rankingen.
Publisert: Publisert:

Verdensbanken har konkludert med at den nåværende lederen av Det internasjonale pengefondet (IMF), Kristalina Georgieva, skal ha utøvet press for å løfte Kina på en ranking over økonomier, melder Bloomberg.

Dette skal ha skjedd mens Georgieva jobbet i Verdensbanken og før hun ble sjef for IMF.

«Jeg er fundamentalt uenig med funnene og tolkningene,» sier Georgieva i en uttalelse.

Konklusjonen kommer i en undersøkelse av rapporten «Doing Business». Undersøkelsen har avslørt så seriøse etiske problemer at Verdensbanken ikke lenger ønsker å utgi rapporten, ifølge en uttalelse publisert torsdag.

Kinas posisjon i 2018-utgaven av «Doing Business» skulle vært syv plasser lavere – nummer 85 istedenfor 78, ifølge Verdensbanken.

«Endringene i Kinas data i Doing Business 2018 ser ut til å være produktet av to typer press utøvet av bankens lederskap og Doing Business-teamet», skriver Verdensbanken i sin rapport torsdag.

Georgieva var administrerende direktør for Verdensbanken frem til hun tok over som IMF-sjef for Christine Lagarde, som nå er sjefen for Den europeiske sentralbanken ECB.

Les også

IMF-advarsel om kryptovaluta kan true El Salvadors bitcoin-planer

Les også

Xi Jinping har doblet bruken av gammelt slagord: – Vil påvirke norske bedrifter i Kina

Publisert: