Pexip kuttet nesten 100 stillinger i andre kvartal

Pexip lanserer spareprogram for å for å bli lønnsomme. Selskapet kuttet nesten 100 stillinger i andre kvartal.

Børsdirektør Øivind Amundsen ringte i bjellen da Pexip ble børsnotert i mai 2020
Publisert:

Etter børsstenging torsdag publiserte videokonferanseselskapet Pexip sine tall for årets andre kvartal.

  • Omsetningen for kvartalet var 196 millioner kroner, fra 177,1 millioner kroner i andre kvartal 2021. Det tilsvarer en årlig vekst på 10 prosent.
  • Driftsresultatet (ebitda) endte på – 98,9 millioner kroner, fra – 40,6 millioner kroner i andre kvartal 2021.

Samtidig melder selskapet at de lanserer et spareprogram for å for å bli lønnsomme. De vil spare 196 millioner kroner på en årlig basis. I tillegg melder selskapet at det vil spare ytterligere 100 millioner kroner de neste tre kvartalene.

Besparelsene gjøres hovedsakelig gjennom bemanningskutt.

Selskapet kuttet nesten 100 stillinger i andre kvartal. Pexip hadde 571 faste ansatte i midten av andre kvartal.

– Vi forventer å gå tilbake til positiv Ebita i fjerde kvartal i år, og sammen med omstruktureringen vi gjennomførte i andre kvartal vil spareprogrammet hjelpe oss å få fart på utviklingen mot denne viktige milepælen, sier administrerende direktør i Pexip Trond Johannessen i en melding fra selskapet.

Les også

Iselin Nybø droppes som styrekandidat i Pexip etter innsigelse fra aksjonær

Risikerer å miste storkunde

Pexip skriver videre at utviklingen i ARR (årlig gjentagende inntekt) ventes å være flat eller negativ for tredje kvartal 2022, spesielt på grunn av risikoen for at en stor kunde i offentlig sektor ikke fornyes på grunn av tap av programfinansiering.

Dette potensielle tapet vil ha en innvirkning på opptil 4,4 millioner dollar.

Senket kursmål

Onsdag senket Pareto Sequrities sitt kursmål for Pexip-aksjen, det fremgår i en oppdatering fra meglerhuset gjengitt av Infront.

Pareto senket kursmålet til 15 kroner per aksje, ned fra tidligere 25 kroner per aksje, og gjentok samtidig sin hold-anbefaling.

I forbindelse med oppdateringen skrev Pareto at de forventer «nok et kvartal uten ARR-vekst på kvartalsbasis og høy kontantbrenning», samt at de har tilsvarende forventning for både tredje og fjerde kvartal.

I oppdateringen skrev Pareto også at Pexip har startet arbeid med å redusere antall ansatte og at de forventer at selskapet vil generere kontanter igjen i 2023.

Publisert:

Her kan du lese mer om