Lufthansa stopper alle fly til kriserammede Venezuela

Det søramerikanske oljelandet er i hardt vær om dagen, og nå innstiller også et av verdens største flyselskaper sine flyvninger til landet.

IKKE FOR GODT: Lufthansa håper at de kan starte opp igjen med flyvningene når det står bedre til med økonomien i Venezuela.

Foto: Christof Stache Afp
 • Astrid Dalen
Publisert:

Selv om oljekrisen også rammer noen hardt her hjemme, blir det småtteri mot hva innbyggerne i Venezuela opplever om dagen.

Lørdag skrev vi at Venezuela selger landets gullbeholdninger i desperasjon etter å skaffe penger, og søndag melder BBC at Lufthansa innstiller flygingene til landet.

Det tyske flyselskapet har annonsert at de fra og med 18. juni kommer til å slutte ruten mellom Frankfurt og Caracas, grunnet de store økonomiske vanskelighetene Venezuela er oppe i.

Håper de kan starte opp igjen

Lufthansa forklarer, ifølge BBC, ruteinnstillingen blant annet med at valutakontroller i Venezuela gjør det umulig for flyselskapet å konvertere inntektene til dollar og sende pengene ut av landet.

I meldingen fra Lufthansa oppgis det for øvrig også at behovet for internasjonale flyginger til Venezuela har gått ned både i 2015 og i første kvartal i år.

Lufthansa sier avslutningsvis at de håper de kan starte opp igjen med flyginger til landet når den økonomiske tilstanden er bedret.

Trøbbel med valutakontroller

Lufthansa er ikke det eneste flyselskapet som har fått problemer i Venezuela.

Det var nå avdøde president Hugo Chávez som startet opp med strenge valutakontroller, og for to år siden ble kontrollene ytterligere strammet inn. Dette skapte problemer for flere flyselskaper, og allerede i 2014 stanset flere flyselskaper – som blant annet American Airlines, United Airlines og TAP – flygingene til det hardt prøvede landet. Noen selskaper har også krevd at passasjerene må betale for billettene i dollar, fordi de ellers har opplevd at de ikke får betalt for billettene som selges i Venezuela.

MATKØER: Folk må stå i lange køer for å sikre seg basisvarer, og det er ikke lenger blitt en selvfølge å sikre seg en pose med mat, slik denne mannen har gjort.

Foto: Federico Parra Afp

Ikke råd til å kjøpe penger

Venezuelas økonomiske krise har tidligere blitt synliggjort blant annet ved at landet ikke lenger har råd til å kjøpe penger, og at de skylder seddeltrykkeriet De La Rue 71 millioner dollar.

Venezuelanerne trenger enorme mengder fysiske penger for å gjennomføre daglige transaksjoner, som følge av at den venezuelanske bolivaren knapt har verdi lenger.

Les også

Desperat oljekrise i Venezuela - nå selger de gullet

«Det er et svært dårlig tegn når folk må løpe rundt med trillebårer fulle av penger for å kjøpe en pølse» uttalte Steve Hanke, økonomiprofessor ved Johns Hopkins University til Bloomberg i slutten av april.

Kraftkrise

Tirsdag denne uken kom det frem at Coca-Colas tappeselskap i Venezuela har sett seg nødt til å stanse produksjonen, da sukkerleverandørene ikke lenger er i stand til å levere råmateriale.

Venezuela fikk også mye oppmerksomhet da de fra og med 1. mai stilte klokken frem en halvtime, et grep for å spare strøm. Dette i tillegg til at det har blitt innført todagers uke for alle offentlige ansatte, og landets kvinner har blitt oppfordret til å kutte ut bruken av hårfønere.

Les også

Desperat oljekrise i Venezuela - nå selger de gullet

Les også

Maduro innfører unntakstilstand i Venezuela

Les også

Flytter tiden for å spare strøm

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Venezuela
 2. Olje og gass
 3. Luftfart

Flere artikler

 1. Norwegian innstiller flyvninger til Florida

 2. Norwegian innstiller flyvninger til Italia

 3. Betalt innhold

  Derfor taper indiske flyselskaper penger

 4. Alitalia styrer mot konkurs

 5. Kan du kastes av flyet ved overbooking? Alt du lurer på etter skandalevideoen