Zoom-aksjen falt tungt på negativ Wall Street

Etter den verste børsdagen på nesten to måneder mandag, vinglet Wall Street seg igjennom handelsdagen tirsdag.

Bildet var blandet på Wall Street igjennom handelsdagen.
Publisert:

Bildet var blandet for de tre toneangivende indeksene på Wall Street igjennom hele handelsdagen.

Slik så det ut ved stengetid tirsdag kveld:

  • Industritunge Dow Jones falt 0,47 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq endte flatt
  • Brede S&P 500 endte ned 0,22

S&P 500 og Dow Jones fikk sin verste børsdag på nesten to måneder mandag. Nasdaq-indeksen falt også markant.

Sjefstrateg Eric Bruce i Nordea mente at renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid, som mandag krøp til over tre prosent, kunne forklare deler av børsfallet mandag.

«Tiåringen» er oppe i 3,06 prosent tirsdag kveld.

Tiåringen omtales ofte som «verdens viktigste» fordi den påvirker renter og finansmarkeder verden over. Den amerikanske tiåringen er den mest populære statsobligasjonen i verden, og regnes som en nærmest risikofri investering på grunn av usannsynligheten for at USA går konkurs.

En oppgang i lange renter er gjerne negativt for teknologiselskaper, fordi de er priset basert på fremtidig inntjening og høyere renter gjør at lovnader om inntjening i fremtiden blir mindre verdt. Derfor beveger tiåringen og Nasdaq seg ofte i motsatt retning.

Les på E24+

Dette må du vite før du kjøper aksjer i utlandet

Zoom-aksjen falt

På selskapssiden falt Zoom-aksjen 16,56 prosent etter at selskapet, ved sin kvartalsrapport, kuttet resultat- og omsetningsguidingen for 2022, ifølge Yahoo Finance. Videokonferanseselskapet kunne samtidig rapportere om at inntjeningene i andre kvartal var bedre enn ventet, men at inntekstveksten var lavere enn ventet.

Twitter-aksjen falt 7,37 prosent samme dag som Washington Post rapporterte om en eksplosiv klage fra den tidligere sikkerhetssjefen. Twitter mener på sin side klagen er full av unøyaktigheter.

Les også

Twitter-varsler mener selskapet har alvorlige sikkerhetsmangler

Cybersikkerhetsselskapet Palo Alto Networks steg 12,1 prosent, etter at selskapet la frem positive kvartalstall, og samtidig kunngjorde planer om en aksjesplitt.

Det kinesiske netthandelsselskapet JD.com steg 3,4 prosent da selskapet slo Wall Street-estimater for inntekter i andre kvartal. Covid-nedstengninger i Kina skal ha bidratt til å øke netthandelen i kvartalet, ifølge Yahoo Finance.

Selskaper innen eiendom og helsesektoren er blant de største taperne tirsdag, ifølge CNBC.

På en annen side steg flere selskaper innen energisektoren, på grunn av stigende oljepris. Oljeselskapene Halliburton og Occidental Petroleum steg henholdsvis 6,95 og 6,93 prosent. ExxonMobil på sin side endte med oppgang på 4,24 prosent.

Les også

Tungt fall på Wall Street

Venter på viktig tale

Mange investorers øyner er nå rettet mot det som skal skje i vesle Jackson i Wyoming mot slutten av uken.

Der skal sentralbanksjef Jerome Powell tale fredag, og det knyttes stor spenning til signalene han kommer til å gi.

Etter kommentarer fra flere sentralbankrepresentanter, tror flere markedsaktører at sentralbanken vil fortsette å stramme inn en avtagende økonomi med flere rentehevinger.

Noen analytikere ser imidlertid en mulighet for at Federal Reserve-sjef Powell kan overraske og holde en «lettende» tale, ifølge Bloomberg.

– For øyeblikket er det globale sentimentet både skremmende og ustabilt, sa Richard Hunter, markedssjef i Interactive Investor, ifølge Bloomberg.

Han legger til at det er liten grunn til optimisme i den umiddelbare horisonten, da ingen økonomiske lysglimt enda har satt seg ordentlig i markedet.

Økonomer vipper mellom en renteheving på 0,5 og 0,75 prosentpoeng på sentralbankens møte i september, men ifølge en Reuters-måling forventer de fleste en renteheving på 0,5 prosentpoeng, ifølge FedWatch.

Les også

Oljeopptur på positiv Oslo Børs

Publisert:
Gå til e24.no