Blandet på Asia-børsene

Det er blandet på børsene i Asia, torsdag morgen. På fastlands-Kina er markedene stengt, mens børsfesten i Hongkong ser ut til å ha lagt seg.

SINGAPORE: FTSE Straits Times-indeksen i Singapore stiger forsiktig torsdag morgen.
Publisert:

Onsdag ble det børsfest på Hang Seng-indeksen i Hongkong. Torsdag ser ut til å bli langt med lavmælt og blandet på de toneangivende børsene i Asia.

Ved 6-tiden, norsk tid, ser det slik ut:

  • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,92 prosent
  • Kospi i Seoul er opp 1,32 prosent
  • Hang Seng i Hongkong faller 0,58 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 0,38 prosent
  • ASX 200 i Sydney faller 0,11 prosent

Markedet på fastlands-Kina holder fortsatt stengt, på grunn av helligdagsuken Golden Week.

Les på E24+

Nye Dof kommer ikke til å bli verdt 10 milliarder på lang tid

Opec med oljekutt

Torsdag morgen handles et fat nordsjøolje for 93,52 dollar fatet. Dette er en nedgang på 0,21 prosent siden midnatt.

I går ble det kjent at Opec+ kutter oljeproduksjonen med to millioner fat per dag. Kuttet, som er det største siden pandemiåret 2020, vil ha effekt fra november. Bakgrunnen for kuttet er et forsøk på å begrense et fall i oljeprisen forårsaket av svekkelse i den globale økonomien.

Avgjørelsen gjorde lite utslag i oljeprisen og oljeanalytiker i DNB Markets, Helge Andre Martinsen, mener årsaken er at oljeprisen har beveget seg mye i forkant av Opec-møtet.

– Det har blitt diskontert inn betydelige kutt de siste dagene. Markedet har priset inn at det skulle komme, sa han til E24 i går.

Nedgang på Wall Street

Onsdag endte pilene nedover for de tre hovedindeksene på Wall Street, det skjer etter to dager med oppgang. På det meste var indeksene ned godt over én prosent.

Mot slutten av handelsdagen snudde Dow Jones og S&P 500 opp, men ved stengetid var Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 ned henholdsvis 0,14, 0,25 og 0,19 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no