Netflix kutter prisene i over 30 land

Selskapet reduserer prisene over hele verden for å kunne holde seg attraktive i utvalget av strømmetjenester.

Publisert: Publisert:

Netflix har redusert prisene i over 30 land de siste ukene, skriver Wall Street Journal.

Kuttene kommer av at selskapet forsøker å holde seg attraktive overfor kundene, siden det finnes flere strømmetjenester å velge i enn noen sinne.

Netflix har kuttet prisene i enkelte land både i Midtøsten, Europa, Sør-Amerika og Asia. I noen tilfeller er kostnadene for et abonnement halvert.

Så sent som forrige måned snakket flere i Netflix-ledelsen om å heve, ikke kutte i prisene. Greg Peters, som leder selskapet sammen med Ted Sandros, sa i starten av året at Netflix ser etter steder hvor de kan heve prisene, som skulle finansiere nye investeringer i innehold, skriver avisen.

Les på E24+

Vil du ha jobben til Kaisa (21)? Da bør du ha toppkarakterer.

Strømmetjenester som HBO Max og Disney+ vokser på verdensbasis, og har ført til større konkurranse i markedet. De ulike tjenestene jobber fremdeles med å finne de beste kombinasjonene av abonnentvekst og inntekter.

– Vi vet at forbrukerne har flere alternativer enn noen sinne når det kommer til underholdning, og vi forplikter oss derfor til å levere opplevelser som overgår forventningene deres, sier en talskvinne for Netflix til WSJ.

Hun legger til at selskapet har planer om å endre på prisene i enda flere land fremover.

Netflix opererer i over 190 land på verdensbasis.

Selskapet lanserte i fjor en storsatsing med reklamefinansierte abonnementer hvor brukerne kan velge å se reklame i bytte mot billigere abonnement. Strømmegiganten har også varslet at de vil stramme inn på passorddeling blant brukere i samme husholdning. De nye delingsrestriksjonene ble lansert i Canada og Spania tidligere denne måneden, og skal rulles ut til flere land de kommende månedene, skriver Netflix på egne hjemmesider.

Les også

Reed Hastings går av som Netflix-sjef

Les også

Undersøkelse blant unge i Europa: Kahoot mer populær enn TikTok og Apple

Publisert:

Her kan du lese mer om