Demonstranter i Hongkong trekker seg tilbake

Demonstranter i Hongkong kunngjør søndag kveld lokal tid at de trekker seg tilbake fra ett av områdene hvor de har demonstrert og fra en vei til regjeringsbygningene.

Demonstranter i Hong Kong melder at de trekker seg bort fra enkelte områder.
Publisert: Publisert:

Occupy-bevegelsen skriver på sin Twitter-konto at deres støttespillere i Mong Kok vil forlate området og slutte seg til demonstrasjonen i Admiralty-distriktet. De meldte også rundt klokken 12 norsk tid søndag at de vil trekke seg tilbake fra området rundt den politiske lederens kontor, men rundt en time senere meldes det at folk er på vei tilbake til området.

Byens politiske leder Leung Chun-ying advarte lørdag om at byregjeringen er fast bestemt på å gjøre alle nødvendige tiltak for å gjenopprette ro og orden i samfunnet. Han pekte spesielt på behovet for at offentlige ansatte må komme seg tilbake på jobb mandag morgen og ga aktivistene frist til da med å avslutte blokaden av veier i byen.

Ifølge Hongkong-avisen Souh China Morning Post sier byregjeringen i en uttalelse søndag ettermiddag at de vil ha samtaler med studentledere i byen om konstitusjonelle reformer dersom et antall av deres blokader ble fjernet fra gatene.

Titalls tusen demonstranter har den siste uka protestert med krav om at Hongkongs øverste politiske leder Leung Chun-ying går av, samt mer demokrati.

Les også:

Regjeringskoalisjonen vant valget i LatviaFristen for å rydde gatene nærmer seg i HongkongHongkongs regjering nekter for å stå bak angrep

Publisert: