Kilder i Det hvite hus: Trump skriker mot TVer

Mens Russland-floken eser ut i omfang, meldes det om roping fra presidentboligen.

UTBRUDD: Presidenten sies å være sterkt preget av de nye Russland-avsløringene – blant annet om at han selv er under etterforskning.
 • Karl Wig
Publisert:

På bare noen dager har Donald Trump måttet registrere at både ham selv, svigersønnen og pengeoverføringene deres trekkes inn i et voksende Russland-kompleks.

Nå er Trump angivelig så forbannet, at kilder i Det hvite hus forteller AP at de ser ham rope og skrike mot TVene som står i presidentboligen i Washington.

Under en Twitter-tirade fredag bekreftet Trump at han er under personlig etterforskning.

Ifølge nyhetsbyrået har presidentstaben forsøkt å få Trump til å holde seg unna mikrobloggtjenesten og oppfordre ham til å fokusere på arbeidsoppgavene.

Flere skal være bekymret for at presidenten fremstår stadig sintere når han følger nyheter om Russland-etterforskningen på TV og i andre plattformer.

Les også

Trumps svigersønn også under spesialetterforskerens lupe

Trump: – Den største heksejakten

Trump har sterkt avvist alle anklager om samarbeid med Russland. Fredag kalte han etterforskningen «den største HEKSEJAKTEN i amerikansk politisk historie».

Russland-saken startet med avsløringer om at Trumps stab hadde flere møter og telefonsamtaler med russiske tjenestemenn under valgkampen.

Kontakten fikk varsellampene til å blinke i amerikansk etterretning. Det er fordi både NSA og FBI har konkludert med at russerne forsøkte å påvirke fjorårets presidentvalg i Trumps favør.

Det er nå tre måneder siden daværende FBI-sjef James Comey annonserte at de etterforsket omfanget av den russiske hackingen, og hvorvidt Trump-kampanjen var involvert.

Les også

Trump med stikk mot Obama da han kunngjorde ny Cuba-politikk

Avsløringene som øker presset

Men veldig mye har skjedd siden da – og bare den siste uken har saken tatt flere nye vendinger:

 • Washington Post har avslørt at presidenten personlig er under etterforskning for mulig motarbeiding av rettsvesenet, etter James Comeys vinemål om at Trump ba han droppe deler av Russland-etterforskningen.

 • Washington Post hevder Muellers team også følger et større pengespor som inkluderer mulig hvitevasking og slusing av penger gjennom postboksselskaper.
 • Robert Mueller III, spesialetterforskeren som gransker Russland-saken med vide fullmakter, har dessuten hyret inn en drøss av nye etterforskere – et tegn på at etterforskningen øker i kompleksitet og omfang.
 • Trump-administrasjonen har også rigget seg til juridisk i påvente av henvendelser fra Muellers Team, med egne advokater til både Trump og visepresident Mike Pence.

Flere demokrater uttrykker nå bekymring for at Trump vil sparke Mueller i lys av den opptrappede Russland-etterforskningen. Noen republikanere har uttalt at Mueller ikke fremstår egnet til å etterforske Russland-saken ettersom de mener han opptrer partisk.

I likhet med James Comey er Mueller tidligere direktør i FBI.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Donald Trump

Flere artikler

 1. Trumps svigersønn også under spesialetterforskerens lupe

 2. Trump villig til å vitne under ed om Comey-samtalene

 3. Sakene som kan gi ny Trump-storm på Wall Street

 4. Trump forfølges av nye avsløringer på utenlandsturen

 5. Kilder: Trump ba FBI legge ned Flynn-etterforskning