Storbank tror ikke Trump vil ha handelsavtale før valget

Analytikere i Goldman Sachs tror ikke USA og Kina blir enige om en handelsavtale før etter presidentvalget i USA neste år. 

HANDELSKRIG: Donald Trump har det siste året vært i en betent handelskrig med Kina. Nå tror storbanken Goldman Sachs at den vil fortsette.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Torsdag kveld sender USAs president Donald Trump ut en serie twittermeldinger hvor han truer med å innføre 10 prosent toll på kinesiske varer verdt 300 milliarder dollar, som til nå ikke er tollbelagt.

Det blir starten på en eskalering av den betente handelskonflikten mellom de to landene. En handelskrig Goldman Sachs nå ikke tror vil være over før etter USA avholder presidentvalg i november neste år, skriver CNBC.

– Nyheter siden president Trumps toll-kunngjøring sist torsdag indikerer at amerikanske og kinesiske myndigheter har valgt en hardere linje, og vi forventer ikke lenger en handelsavtale før valget i 2020, skriver analytikere i Goldman Sachs i et notat, ifølge nyhetsbyrået.

Les på E24+

Bloomberg-kommentar: Valutafallet er Kinas varselskudd til Trump

Senest natt til mandag kom en ny vending i handelskrigen da USA merket Kina som «valutamanipulator». Det skjedde etter at den kinesiske valutaen passerte syv yuan per dollar for første gang siden finanskrisen.

Det er sjeføkonom Jan Hatzius i Goldman Sachs som har ledet arbeidet med notatet.

– Mens vi tidligere hadde forventet at president Trump ville tro at en handelsavtale kunne være et fortrinn for å bli gjenvalgt, har vi nå mindre tro på at dette er hans syn, heter det i notatet.

Etter at børsene både fredag og mandag hadde en svært tung utvikling har situasjonen utover dagen tirsdag bedret seg noe. Det har skjedd etter at Kinas sentralbank i natt satte midtpunktet for valutaen under syv yuan per dollar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Donald Trump
  2. Goldman Sachs

Flere artikler

  1. – Vil holde verdensøkonomien som gissel

  2. Svakeste kinesiske yuan siden finanskrisen

  3. Markant oppgang i Asia etter «delvis» handelsavtale

  4. Betalt innhold

    Bloomberg-kommentar: Valutafallet er Kinas varselskudd til Trump

  5. Kraftig børsfall i Asia etter opptrapping i handelskrigen