IMF-sjef: Anslår at Kinas økonomi er tilbake til normalen i andre kvartal

Samtidig sier sjefen for IMF, Kristalina Georgieva at den globale veksten senkes med 0,1 prosentpoeng til 3,2 prosent.

Gonzalo Fuentes / X02443
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Georgieva uttalte på G20-toppmøtet at effekten av coronaviruset vil være «relativt liten og kortvarig» og at Kinas økonomi vil være tilbake til normalen i andre kvartal.

– I januar anslår vi den globale veksten til å styrke seg fra 2,9 prosent i fjor til 3,3 prosent i år. Siden den gang har COVID-19, en global helsetilstand, forstyrret aktiviteten i Kina, starter uttalelsen fra Georgieva.

Videre understreker hun at de kinesiske myndighetene jobber for å dempe den negative effekten på økonomien, med krisetiltak og økonomisk støtte. I basisscenarioet legges de offentliggjorte tiltakene til grunn.

– I dette scenarioet ville 2020-veksten for Kina være 5,6 prosent. Dette er 0,4 prosentpoeng lavere enn WEO-oppdateringen i januar. Den globale veksten vil være omtrent 0,1 prosentpoeng lavere.

Georgieva forklarer at de også ser på mer alvorlige scenarioer der spredningen av viruset fortsetter og mer globalt, som fører til mer langvare vekstkonsekvenser.

– Globalt samarbeid er avgjørende for begrensningen av COVID-19 og dens økonomiske virkning, spesielt hvis utbruddet viser seg å være mer vedvarende og utbredt. For å være tilstrekkelig forberedt, er det nå på tide å anerkjenne den potensielle risikoen for skjøre stater og land med svake helsevesen.

Les også:

Les også

Corona-effekt for charterturer til Thailand

Les også

Samsung-fabrikk stenger på grunn av virussmitte

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Kristalina Georgieva
 3. G20
 4. IMF

Flere artikler

 1. IMF: Det nye coronaviruset kan påvirke global vekst

 2. IMF ser mild viruseffekt på økonomien

 3. IMF vil sannsynligvis nedjustere den globale vekstprognosen

 4. Annonsørinnhold

 5. IMF: Resesjonen kan bli verre enn ved forrige finanskrise

 6. IMF mer pessimistisk om verdensøkonomien: Spår dypere resesjon og tregere oppgang