Royal Caribbean evakuerer ansatte i Karibien ved hjelp av eget cruiseskip

Cruiserederiet tar i bruk gigantskipet Enchantment of the Seas for å redde ansatte fra orkanen Irmas herjinger i Karibien.

BLIR REDNINGSFARTØY: The Enchantment of the Seas har plass til nesten 2.500 passasjerer. Nå skal det ut i Karibien for å evakuere ansatte i Royal Caribbean fra orkanen Irma.
Publisert: Publisert:

Det gigantiske skipet Enchantment of the Seas har plass til i underkant av 2.500 passasjerer, har flere badebasseng, et utendørs kinoanlegg, trampoliner, klatrevegger og en rekke barer og restauranter ombord. Nå tar eier Royal Caribbean det i bruk for å evakuere sine egne ansatte ut av Karibien, skriver CNN Money.

Årsaken er orkanen Irma, som allerede har forårsaket store ødeleggelser på flere karibiske øyer.

Seiler ut fredag

Cruiseskipet ble ledig da cruiseselskapet måtte avlyse en planlagt tur til Bahamas på grunn av orkanen.

Enchantment of the Seas setter kursen ut i Det karibiske hav fredag ettermiddag og returnerer så snart havnen i Miami har åpnet igjen, ifølge CNN Money. Det er ikke kjent hvor mange ansatte det er snakk om å evakuere.

Ekstremt kraftig orkan

Les også

Oljeselskaper skalker lukene for Irma

«Irma» er ventet å nå kysten av Florida i løpet av helgen. Minst ti mennesker er så langt bekreftet omkommet i uværet, ifølge Reuters. Orkanen har hatt ekstreme vindstyrker på minst 82 meter per sekund i over 33 timer.

Royal Caribbean har måttet kansellere tre cruise-avganger på grunn av orkanen, ifølge CNN. Alle som er berørt av kanselleringene har blitt tilbudt enten refusjon av billetten eller mulighet til å reise med cruiseselskapet ved en senere anledning.

Royal Caribbean er et av verdens største cruiserederi. Den norske rederfamilien Wilhelmsen var med å grunnlegge selskapet i 1968 og har vært en stor aksjonær siden stiftelsen. Selskapet har totalt 40 skip i drift.

Les også

Oljeselskaper skalker lukene for Irma

Les også

Norge sender IT-eksperter for å hjelpe etter orkanen Irma

Les også

Orkan kan sende jus-prisene til værs

Publisert:
Gå til e24.no