Nordea kobles til hvitvasking av penger

Utbetalte 800 millioner danske kroner i kontanter til vekselbyråer som er dømt for å hvitvaske penger til kriminelle.

UTBETALTE STORE SUMMER: Nordea utbetalte store summer til vekselbyråer som er dømt for å hvitvaske penger til kriminelle, ifølge danske TV2.
Publisert: Publisert:

Det kommer frem i en dokumentar sendt av danske TV2 torsdag, melder TV2.dk. Nordea skal ha utbetalt store summer i 500-eurosedler, en seddel som brukes i stor stil av kriminelle aktører, ifølge TV2.

Praksisen skal ha vart frem til mars 2015, til tross for at dansk politi advarte mot denne typen utbetalinger så tidlig som i 2010.

Nettstedet opplyser at Nordea ikke ønsket å stille til intervju i forbindelse med dokumentaren.

Les også

Nordea sperrer 68 kontoer etter Panama-granskning

– Vi tar sterk avstand fra å ha blitt brukt som plattform for ulovligheter, og vi ønsker ikke å bli knyttet sammen med virksomheter som opererer i gråsoner. Mye tyder på at det er tilfellet her, skrev pressesjef Martin Kjærsgaard Nilsen i Nordea til kanalen.

Direktør Steen Reeslev i kommunikasjonsbyrået This Is Touch sier til kanalen at praksisen kan skape tvil blant Nordeas kunder.

– Man får en følelse av følelse av at Nordea ikke tar dette helt seriøst, og at Nordea kan ha vært den banken som har hatt mest lyst til å tjene noen ekstra penger på forretninger i gråsonen, sier Reeslev til TV2.dk.

Les også

15 milliarder forduftet i dansk skatteskandale – summen kan
bli enda høyere

Les også

Veterinær siktet for underslag: Politiet fant hundretusener i kontanter

Les også

Politiaksjon mot Westerdals: Økokrim tar ut siktelse

Les også

I år blir det vanskeligere å skjule penger i skatteparadis

Publisert:

Her kan du lese mer om