New Zealand varsler turistskatt

New Zealand har planer om å innføre en turistskatt og øke avgiftene for utenlandske besøkende. Pengene skal brukes til å bedre infrastrukturen.

Turismen på New Zealand, et land med bare 4,5 millioner innbyggere, har steget med nesten en tredel de siste tre årene.
Publisert: Publisert:

Turismen i landet med bare 4,5 millioner innbyggere har steget med nesten en tredel de siste tre årene. I løpet av det siste året har hele 3,8 millioner turister besøkt New Zealand.

– Mange regioner sliter med å håndtere dette, og trenger snarest å få bedret infrastrukturen – fra toaletter til parkeringshus, sier turistminister Melvin Davis.

Fra midten av neste år må turister fra utlandet dermed betale en skatt på 25 til 35 newzealandske dollar – tilsvarende 140–200 kroner. Visumavgiftene skal i tillegg økes allerede fra november.

Australiere og en rekke øystater i Stillehavet får unntak fra de nye avgiftene.

Turisme er en sentral del av New Zealands økonomi, og myndighetene regner med at de nye tiltakene vil gi statskassen opptil 450 millioner kroner det første året. Pengene skal fordeles likt mellom investeringer i infrastruktur myntet på turistnæringen, og vernetiltak.

Landets største opposisjonsparti frykter de nye avgiftene vil gjøre New Zealand til et mindre attraktivt turistmål. Davis påpeker at turister allerede bruker så store beløp på reisen til New Zealand, at den ekstra utgiften ikke vil utgjøre den store forskjellen.

Les også

Trump har godkjent toll på kinesiske varer

Les også

Kjendisbryggeri slått konkurs

Les også

Spaceworld Soundgarden er konkurs

Publisert:
Gå til e24.no