Sanders støtter Clinton

Bernie Sanders sier han støtter Hillary Clintons presidentkandidatur og ber sine tilhengere stemme på henne i valget i november.

GIR STØTTE: Tidligere presidentkandidat Bernie Sanders sier han nå vil støtte Clinton fullstendig i presidentvalget.

Foto: Alex Brandon Ap
  • NTB
Publisert:,

Foran en jublende folkemengde på flere tusen hyllet og omfavnet de to tidligere rivalene hverandre på et valgkamparrangement i Portsmouth i New Hampshire tirsdag.

– Jeg vil gjøre alt jeg kan for å sikre at Clinton vinner valget, sa Sanders.

Det var første gang de to stilte opp på et slikt arrangement sammen, og selv om det har ligget i kortene, var det første gang han offisielt gikk ut med støtte til sin tidligere rival, en støtte hun har ventet utålmodig på siden det ble klart at hun ville vinne Demokratenes nominasjonskamp.

Trenger støtten

Clinton kvitterte med å takke Sanders for støtten, som hun trenger for å trekke unge velgere som ikke er utpreget begeistret for henne og som er skuffet over at Sanders ikke nådde opp.

Hennes store utfordring blir å få de unge til valgurnene i november, særlig de mange Sanders-tilhengerne som foreløpig ikke vil binde seg til å stemme på henne.

Clinton sa seg svært fornøyd med å arbeide sammen med en som har fylt nominasjonsprosessen med ny energi.

– Sanders har hentet folk inn fra sidelinjen og inn i den politiske prosessen, sa hun og kalte ham en kriger for liberale saker.

– Renommeet han har for sitt lidenskapelige arbeid for det han tror på, gjør ham ikke alltid til den mest populære personen i Washington. Men det er gjerne et tegn på at man gjør noe riktig, sa Clinton.

– Politisk revolusjon

Sanders begynte sin tale med å takke alle dem som stemte på ham under nominasjonsvalgene, og han erklærte at «den politiske revolusjonen» de hadde satt i gang, vil fortsette.

Men han vedgikk at det var Clinton og ikke han som til slutt hadde vunnet nominasjonsvalget, og han lovet å hjelpe Clinton å vinne til høsten.

– Hun er Demokratenes presidentkandidat, og det gratulerer jeg henne med. Og jeg vil gjøre alt som står i min makt for å sikre at hun blir USAs neste president., sa han.

Sanders understreket at hans kampanje handlet om dem som er marginalisert og etterlatt i grøfta i USA, men at han er trygg på at Clinton vil kjempe for høyere minimumslønn, flere jobber, bedre tilgang på helsetjenester og mot klimaendringene.

– Donald Trump deler ikke disse holdningene, sa han og advarte mot faren for at Trump som president utpeker dommere i høyesterett som vil true borgerrettighetene.

Buet mot Clinton

Selv om jubelen satt løst hos de fleste av de tusener som hadde møtt opp på arrangementet, var det også tydelig buing mot Clinton. Men lite tydet på at hun lot seg affisere av det.

Sanders selv fortsatte med å si at det ikke var til å legge skjul på at han og Clinton er uenige om mange ting.

– Men denne valgkampen handler ikke om Hillary Clinton eller Donald Trump, og heller ikke om Bernie Sanders. Den handler om behovene til det amerikanske folk. Og det råder ingen tvil om at Hillary Clinton er best skikket til å møte disse utfordringene, sa han.

Presidentvalget holdes 8. november.

Les også

Hillary Clinton var «ytterst uforsiktig» - men slipper FBI-tiltale

Les også

Trump: – Systemet er fullstendig rigget

Les også

Sanders vil stemme på Clinton

Her kan du lese mer om

  1. Bernie Sanders
  2. USA-valg 2016
  3. Hillary Clinton
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Clinton vinner primærvalget i Washington

  2. Historisk Clinton klar for duell mot Trump

  3. Medier: Clinton blir Demokratenes presidentkandidat

  4. Annonsørinnhold

  5. Clinton innkasserer knepen seier i Kentucky

  6. Bernie Sanders trekker seg fra nominasjonskampen