Hongkongs leder advarer om alvorlig eskalering

Hongkongs leder Carrie Lam advarer tirsdag om en alvorlig eskalering i volden under demonstrasjonene i regionen, men sier at regjeringen har kontroll.

ADVARER: Hongkongs leder Carrie Lam uttaler seg etter nye demonstrasjoner i regionen.

Foto: Philip Fong AFP
Publisert:

Lederen uttaler seg for første gang siden søndag, da politiet brukte både tåregass og varselskudd mot demonstranter som kastet steiner og bensinbomber. Lam kaller voldshendelsene for alvorlig, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Vi bør jobbe mot forsoning i samfunnet ved å kommunisere med ulike mennesker. Vi vil stanse den kaotiske situasjonen i Hongkong, sier Lam, som avfeier at hennes regjering har mistet kontroll.

Les også: (+) Bloomberg: Derfor protesterer Hongkong fremdeles, og hvordan kan veien videre bli?

Flere demonstrasjoner er planlagt de kommende dagene og ukene, noe som kan bli et problem for kinesiske myndigheter, som ønsker å stanse uro i forkant av 70-årsmarkeringen av grunnleggelsen av den kinesiske republikken 1. oktober.

Hongkong har vært preget av massive protester siden juni, og millioner av innbyggere har demonstrert mot den Beijing-vennlige regjeringen. Demonstrasjonene rettet seg først mot et omstridt lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina.

Lovforslaget ble til slutt lagt på is, men demonstrasjonene har fortsatt. Siden demonstrasjonene startet i juni har over 700 blitt pågrepet.

Les også

Kraftig børsfall i Asia etter opptrapping i handelskrigen

Les også

Voldsomme protester: – Hongkong er en joker med store ringvirkninger

Les også

Hongkongs ti rikeste har tapt 135 milliarder etter uroen

Her kan du lese mer om