Tjente penger på finanskrisen, nå vedder han mot Kina

Bass tror tapene kan bli 400 prosent større enn under finanskrisen.

IKKE FØRSTE GANG: Kyle Bass har tidligere tjent penger på både den amerikanske bankrisen og gjeldskrisen i Hellas.

Rick Wilking Reuters
Publisert:,

Hedgefondforvalter Kyle Bass uttalte onsdag at Kinas valutareserver allerede er på et kritisk lavt nivå, skriver The Wall Street Journal. Dermed fyrer han også opp under debatten rundt Kinas evne til å hindre valutaen i å falle ytterligere.

Kyle Bass ble kjent da han veddet mot det amerikanske boligmarkedet rett før kollapsen i 2008.

Bass’ Hayman Capital Management LP har satset flere milliarder på at verdien på kinesiske Yuan og Hongkong dollar vil falle. I et brev til sine investorer skriver Bass at selskapet estimerer Kinas valutareserver til å være på maksimalt 2.200 milliarder. Til sammenlikning rapporterte den kinesiske sentralbanken at landets valutareserver var på 3.230 milliarder i slutten av januar.

LES OGSÅ: Natt til mandag trer vi inn i apens år: Derfor er kinesisk nyttår så viktig for økonomien

Kommentarene fra Bass synliggjør også den voksende uroen blant investorer, i hvilken grad Kinas offisielle tall stemmer med virkeligheten.

Bass skriver i sitt brev at deler av Kinas reserver allerede er bundet opp i institusjoner som statlige banker og statseide investeringsfond.

«Ideen om at Kina har flere år med reserver de kan bruke opp er feil. Kina står nå inneklemt i et hjørne, og dette er en av hovedårsakene til at regjeringen er så sensitive til enhver kommentar som handler om størrelsen på valutareservene eller at landet må gjøre seg klare for en hard landing», skriver Bass.

LES OGSÅ: Hongkong-børsen på laveste nivå siden 2012

I følge Bass kan størrelsen på tapene i det kinesiske banksystemet bli over 400 prosent større enn tapene til de amerikanske bankene under finanskrisen.

Administrerende direktør i Goldman Sachs, Maziar Minovi er mer bekymret for hastigheten reservene reduseres med, enn hva som er størrelsen på reservene nå.» Dersom det blir mange flere måneder med utbetalinger i 100 milliarder-klassen er det bekymringsfullt» uttaler han til The Wall Street Journal.

Les også

Derfor skal du bry deg om Kinas minkende valutareserver

Les også

Kina tapper valutareservene

Les også

Superinvestor Kyle Bass til E24:- Dette er formelen for mine investeringer

Her kan du lese mer om