UD fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land

Utenriksdepartementet fraråder nå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder i første omgang til 14. april.

Terje Pedersen
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi står i en alvorlig og stadig mer uforutsigbar situasjon. Vår prioritet er å ivareta liv og helse. Det krever ekstraordinære grep. Situasjonen endrer seg raskt i mange land, og derfor fraråder vi reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding.

UD oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet, til å vurdere å reise hjem til Norge så fort som mulig.

– Land kan svært raskt innføre reiserestriksjoner, tvungen karantene ved innreise fra land med koronavirus, og grenser kan bli stengt, flyavganger kansellert eller andre tiltak iverksettes. Utenriksdepartementet oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap, sier Søreide, og fortsetter:

– Norske borgere som bor fast i utlandet, bør forholde seg til lokale myndigheters råd og veiledning. Helsesystemene i land med smitteutbrudd opplever stor belastning. Når situasjonen endrer seg så raskt, er det riktig å gi dette rådet, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H)

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Utenriksdepartementet (UD)
 3. Virus
 4. Reise

Flere artikler

 1. Forsikringsselskap om avbestillinger: Følger UDs råd

 2. Utenriksdepartementet fraråder reiser til deler av Sør-Korea

 3. UD endrer Kina-råd som følge av coronaviruset

 4. Annonsørinnhold

 5. Nordmenn må belage seg på sommerferie i Norge

 6. SAS permitterer opptil 10.000 ansatte