Verdensbanken spår økt vekst

Verdensøkonomien vil vokse med 3,1 prosent i år, tror Verdensbanken, som oppjusterer sin prognose fra juni i fjor med 0,3 prosentpoeng. 

OPPTUR: – Oppgangen er vidtrekkende, med økt vekst i mer enn halvparten av verdensøkonomiene, heter det i rapporten.

Foto: Gary Cameron Reuters
Publisert:

Dersom Verdensbanken får rett, vil veksten bli den største på sju år. Prognosen for 2019 lyder på 3,0 prosent, mens den for 2020 er på 2,9 prosent.

I rapporten som ble offentliggjort tirsdag, nevnes sterkere investeringer, samt økt produksjon og handel som hovedgrunnene til at den globale økonomien har styrket seg igjen etter lengre tid med lunken vekst.

– Oppgangen er vidtrekkende, med økt vekst i mer enn halvparten av verdensøkonomiene, heter det i rapporten.

Trump-gevinst

USAs økonomi, som er verdens største, kommer til å vokse med 2,5 prosent i år. I 2019 vil veksten avta til 2,2 prosent, mens den blir på 2,0 prosent i 2020, spår Verdensbanken.

Les også

Trump: Jeg er et veldig stabilt geni

Veksten reflekterer en forventning om økt gevinst som følge av president Donald Trumps nye skattereform. Men veksten er likevel noe lavere enn Trump-administrasjonen selv forventet. USAs regjering mener veksten blir minst 3 prosent.

Kina vokser videre

Verdens nest største økonomi, Kina, vil vokse med 6,4 prosent i år, mens eurosonen samlet sett vil oppleve 2,1 prosent vekst og Japan 1,3 prosent vekst, tror Verdensbanken.

Bankens president Jim Yong Kim advarer imidlertid mot å lene seg på dette resultatet. Han oppfordrer alle land til å investere i områder som utdanning og infrastruktur for å kunne løfte den saktevoksende arbeidsproduktiviteten. Slik mener han økt vekst i framtiden kan sikres.

Les også

Steve Bannon forlater Breitbart

Les også

WSJ: Vil bruke 145 milliarder på USAs grensemur

Les også

Slik blir verdensøkonomien i det nye året