Dronelevering av pizza klart for takeoff

Pizzakjeden Domino's har gjennomført testflyvning med drone. Snart kan det menneskelig budet være historie.

HØYTSVEVENDE MÅL: Domino's Pizza i New Zealand har gjennomført prøvelevering av pizza med droner. Nå har de planer om lansere tjenesten i flere land.
Publisert: Publisert:

Flere selskaper, deriblant Amazon og Google, har hatt planer om å lansere ubemannet levering ved hjelp av droner i lang tid.

Torsdag gjennomførte Domino's Pizza sin første demonstrasjon av dronelevering i Auckland i New Zealand. Kjeden uttalte at de ønsker å være de første i verden til å lansere konseptet, som etter planen skal være i gang senere i år, skriver Reuters.

New Zealand var et av de første landene til å tillate kommersiell bruk av droner i fjor. Men en betydelig begrensning er likevel en lov som sier at man er nødt til å følge med på dronene hele tiden.

Les også:


Storbank med rapport: Slik vil industrien bruke droner
Politi trener opp drone-ørner
Her er årets snakkiser på elektronikkmessen i Las Vegas
Her er verdens første flygende passasjer-drone

– Jeg kan ikke forestille meg at ideen er kommersielt levedyktig. Man er bokstavelig talt nødt til å ha en person som går ved siden av dronen, og som holder øye med den hele tiden, sier Philip Solaris i den konkurrerende droneseprodusenten X-craft Enterprises, til Reuters.

Lovene som regulerer kommersiell bruk av droner er kompleks i mange land. Det kan by på problemer for Domino's som foreløpig har planer om å starte med ubemannet levering i Australia, Belgia, Frankrike, Nederland, Japan og Tyskland.

DITT NYE PIZZABUD? Slik ser den ut, dronen som skal levere pizza til New Zealands befolkning.
Publisert:

Her kan du lese mer om