Wuhan-viruset har tatt livet av flere enn Sars

Nye tall fra kinesiske myndigheter bringer dødstallene fra det nye coronaviruset oppdaget i Hubei-provinsen til over antallet døde fra Sars-viruset i 2002 og 2003.

Publisert:

Søndag melder kinesiske myndigheter at 811 er døde av Wuhan-viruset, mens 37 198 er smittet. Globalt er dødstallet 813, som inkluderer et dødsfall på Filippinene og et i Hongkong.

Dødstallet overgår dermed Sars-epidemien som tok livet av 774 mennesker i 2002 og 2003. Globalt var antallet Sars-smittede litt over 8000.

Internasjonal folkehelsekrise

WHO har erklært viruset som en internasjonal folkehelsekrise.

Kina har blant annet innført en rekke reiserestriksjoner og har mer eller mindre stengt av området rundt byen Wuhan med om lag 50 millioner mennesker for å hindre videre smitte.

Flyselskaper har kansellert 25.000 flyvninger til, fra og innenfor Kina etter at billettsalget raste til bunns, ifølge reisedataselskapet OAG. En rekke fabrikker og butikker har stengt virksomheten i Kina etter virusutbruddet, deriblant Apple, Ikea, Starbucks og Tesla.

Smittetall stabiliserer seg

Tallet med nye smittede i Kina har stabilisert seg de siste dagene, men situasjonen beskrives fremdeles av World Health Organization som intens.

– Det er veldig tidlig å komme med spådommer. Det er fortsatt et veldig intenst utbrudd i Wuhan og Hubei-provinsen, uttalte Michael Ryan i WHO til New York Times.

Les også:

Les også

Virusavbestillinger på norske hotell

Les også

Wall Street-investor venter nullvekst i Kina

Les også

Amerikansk statsborger blant de virusdøde i Kina

Les også

Verdens største bilfabrikk «coronastengt» – frykter globale ringvirkninger

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om