DEN AMERIKANSKE REDNINGSPAKKEN: Bush: Vil bruke 125 mrd dollar på bankaksjer

Lekkasjene på hvordan den amerikanske redningspakken ser ut har begynt å komme for fullt.

Publisert:

Bush-regjeringen vil bruke opptil 125 milliarder dollar på ni forskjellige amerikanske banker, inkludert Citigroup og Goldman Sachs.

- De har bestemt seg for å gjøre noe drastisk, og dette er drastisk, sier bankanalytiker Gerard Cassidy i RBC Capital Markets til Bloomberg.

De 125 milliardene skal gå til å kjøpe aksjer i disse bankene, for å få spyttet inn frisk kapital i en finanssektor som sliter.

DIN MENING: Fortjener bankene hjelpen?

Dette skal være en del av den amerikanske redningspakken på 700 milliarder dollar, som ble vedtatt for litt over en uke siden.

Følg de amerikanske bankene på E24 Børs!

Gigantinvestering

Foruten Citigroup og Goldman Sachs, skal den amerikanske staten visstnok investere tungt i bankene Wells Fargo, JPMorgan Chase, Bank of America, Merrill Lynch, Morgan Stanley, State Street og Bank of New York Mellon Corp.

- Regjeringen har gått til plan B, og det har krutt i nevene, sier markedsstrateg Frederic Dickson i D.A. Davidson & Co til Bloomberg.

Er bunnen nådd? Diskuter saken på E24 Forum!

De som får mest av pakken er Citiigroup og Goldman Sachs som begge blir tilført 25 milliarder dollar, skriver Marketwatch (se faktaboks).

I tillegg til investeringen i de ni bankene, skal 125 milliarder dolalr gåt il investeringer i finansselskaper over hele USA:

Enorm opptur

Dow Jones steg enorme 936 poeng, 11,08 prosent mandag. Det er den største oppturen noensinne i indeksens historie.

Banksektoren var førerhunden på mandagens oppgang, og fremst sto Morgan Stanley som steg sinnsyke 87 prosent. I tillegg til bankinnsprøytningen fikk Morgan Stanley en ekstre dytt da det ble kjent at at Japans største finansgruppe, Mitsubishi UFJ, kjøper 21 prosent av banken

Les mer: Krisebank opp 87 prosent

Til E24-forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om