Kina og USA viderefører handelsavtale

Forhandlingsledere fra Kina og USA snakket tirsdag sammen og ble enige om å fortsette arbeidet med den såkalte fase 1 av en handelsavtale mellom landene.

USAs finansminister Steven Mnuchin (t.v.), andelsrepresentant Robert Lighthizer og den kinesiske visestatsministeren Liu He deltok i telefonsamtalen
Publisert: Publisert:

Telefonsamtalen mellom den kinesiske visestatsministeren Liu He og USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin skjedde samtidig som spenningen mellom landene øker på flere fronter.

Begge parter ble enige om å tilrettelegge for og «skape en atmosfære for å fortsette implementeringen av fase 1» av handelsavtalen mellom Kina og USA, opplyser det kinesiske handelsdepartementet.

Fase 1 innebærer at partene «sjekker inn» hver sjette måned, selv om USAs president Donald Trump forrige uke sa at han avlyste planlagte handelssamtaler med Kina.

Kunngjøringen fra kinesiske myndigheter kom samme dag som videoappen TikTok, eid av det kinesiske selskapet Bytedance, leverte et søksmål som utfordrer Trumps forsøk på å forby selskapet i USA.

Les også

Økonom venter «historisk tilbakeslag» for norsk økonomi

Publisert:
Gå til e24.no