Flere tusen støtter folkefinansieringskampanje for Hellas

En engelskmanns folkefinansieringskampanje for å berge Hellas har allerede samlet inn over 230.000 euro. Så da mangler det bare 1.59.770.0000

HELLAS-KAMPANJE: Nå er det satt i gang en folkefinansieringskampanje for å samle inn penger til Hellas.
Publisert:

Oppdatering 1. juli: Like før klokken 08.00 onsdag har den innsamlede summen steget til 548.350 euro, fra 33.669 mennesker.

Kan verdensbefolkningen samles seg for å redde Hellas fra konkurs?

Noen forsøker, i det minste.

Thom Feeney fra London har nemlig startet en crowdfundingkampanje, på norsk gjerne kalt folkefinansieringskampanje, for å redde landet.

Med lovnad om fetaost, oliven og ouzo i bytte, ber han vanlige folk fra hele verden bidra til å hjelpe grekerne med å unngå økonomisk mislighold.

På nettstedet Indiegogo samler Feeney inn penger, med 1,6 milliarder euro, som uttalt mål.

Det er avdraget som skal betales IMF, og som den greske regjeringen i dag har gjort klart at de ikke kommer til å betale.

– All støyen med Hellas begynner å bli kjedelig. Europeiske ministre flekser muskler og gestikulerer over hvorvidt de kan hjelpe det greske folk. Hvorfor kan ikke vi, folket, finne ut av det i stedet? skriver Feeney i kampanjeteksten.

Les også

Slik havnet Hellas på randen av konkurs

– Tre euro per europeer

Videre har han listet opp hva du får dersom du donerer penger. Donerer du tre euro får du et postkort med bilde av grekernes statsminister Alex Tsipras – poststemplet i Hellas, selvfølgelig.

For seks euro får du fetaost og olivensalat, mens du får en flaske med ouzo dersom du gir ti euro for å hindre gresk konkurs.

Slår du på stortrommen og betaler 5.000 euro, loves du en gresk ferie for to. Dette alternativet er imidlertid kun åpent for EU-borgere.

– 1,6 milliarder kan virke mye, men det er bare så vidt over tre euro per europeer. Det er omtrent det samme som halve halvliteren i London. Eller det samme som hvis alle i EU har fetaost og olivensalat til lunsj, skriver Feeney på nettstedet.

På ferie i Hellas? Rammet av krisen i landet? Ta kontakt med våre journalister

Over 15.000 personer støtter tiltaket

I skrivende stund, like etter klokken to norsk tid, har kampanjen samlet inn 230.000 euro fra over 15.000 personer – og det er enda syv dager før kampanjen er avsluttet.

Folk fra blant annet Danmark, Colombia, Irak, Serbia og USA har donert og lagt igjen støtteerklæringer til grekerne i kommentarfeltet.

Les også

Dette skjer når et land går konkurs

1,6 milliarder euro er så vidt mer enn de 1,5 milliarder euroene Hellas etter planen skal betale i dag, tirsdag. En regjeringskilde har imidlertid opplyst om at Hellas ikke vil betale dagens avdrag.

Statsminister Tsipras har avvist EU-toppenes forslag om en låneavtale, og utlyst en folkeavstemning slik at det greske folket kan avgjøre sin egen skjebne.

Les også

Hellas betaler ikke IMF-avdrag tirsdag

Les også

Varoufakis truer EU med rettslige skritt

Les også

– Frykten for norsk sommer er større enn frykten for Hellas-kollaps

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om