Passasjerer jublet da cruiseskip la til havn

Etter fem dagers mareritt i Mexicogolfen, fikk over 3.000 passasjerene på det amerikanske cruiseskipet Triumph, som fikk et omfattende strømbrudd søndag, endelig gå i land.

FORFERDELIG: Passasjerene om bord i cruiseskipet Triumph beskriver kummerlige forhold.
Dagens rare
 • NTB
Publisert: Publisert:

Det som skulle bli en eksklusiv utflukt i Mexicogolfen, ble i stedet et mareritt under kummerlige forhold. Triumph mistet strømmen søndag etter at det brøt ut en brann i maskinrommet. Det førte i tillegg til at skipet mistet all drivkraft.

Flere taubåter fikk endelig skipet, som stinket kloakk etter at sanitæranlegget kollapset, i land i Mobile i delstaten Alabama torsdag kveld. Passasjerer veivet med håndklær og lommelykter da de nærmet seg land.

Skipet ble imidlertid tauet med farten av en gressklipper, ifølge CNN, og et av slepetauene røk under redningsaksjonen.

– Dette kommer til å bli en lang dag, sa Terry Thornton, visedirektør for eierselskapet Carnival, moderselskapet til Costa Concordia, skipet som grunnstøtte utenfor Italia i fjor.

– Folk var gale

I desperasjon hadde noen av passasjerene ifølge AFP skrevet «S.O.S.» på et stort laken. Andre hadde skrevet «We R Not OK» – «vi har det ikke bra».

Situasjonen ble beskrevet som forferdelig. Toalettene ble etter hvert blitt så fulle at folk i stedet måtte gjøre sitt fornødne i plastposer, og passasjerer har fortalt at kloakkstanken om bord var overveldende.

– Det jeg gleder meg mest til er å få et toalett som fungerer og ikke måtte puste inn lukten av avføring, sier Jacob Combs fra Texas.

Men 30-åringen som reiste med venner og familie på Triumph, har ikke noe annet enn ros å gi til mannskapet, som besto av rundt tusen personer. Han forteller at de har måttet vaske opp avføring kontinuerlig.

– Bare se for deg møkka. Folk var helt gale og gjorde fra seg i vasker og dusjer. Det var umenneskelig. Mannskapet måtte gå inn og vaske opp alt. De vasket konstant, sier han.

Matkøer

I lugarene brøt ventilasjonsanlegget sammen, og gulvene er dekket av skittent vann. I tillegg har folk måttet vente i opptil fire timer i kø for måltider som stort sett har bestått av brødskiver med litt tomat og majones.

Da skipet drev inn i kaldere vær, måtte passasjerene pakke seg inn i morgenkåper for å holde seg varme.

Onsdag leverte kystvakten et aggregat slik at de kunne få varm mat om bord, noe som lettet forholdene noe for passasjerene. Torsdag fikk de i det minste servert både hummer og biff.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagens rare

Flere artikler

 1. Enda et amerikansk cruiseskip i trøbbel

 2. Betalt innhold

  Redningsleder Cecilie Øversveen var forberedt på en katastrofe

 3. Betalt innhold

  Full gjennomgang av cruisehavariet på Nordvestlandet

 4. Betalt innhold

  Var kun en skipslengde fra katastrofe

 5. Betalt innhold

  Kystverkets logg viser hvor nært vi var en katastrofe på Hustadvika