Trump: Ingen Tiktok-avtale uten «full kontroll»

Amerikanske selskaper må ha «full kontroll» over Tiktok, ellers blir det ingen avtale med Oracle og Walmart om kjøp av den populære appen, sier Donald Trump.

Amerikanske selskaper må ha «full kontroll» over Tiktok, ellers blir det ingen avtale med Oracle og Walmart om kjøp av den populære appen, sier president Donald Trump. Foto. Alex Brandon / AP / NTB
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:

Så langt har teknologiselskapet Oracle og handelsgiganten Walmart blitt enige om å kjøpe 20 prosent av et nytt Tiktok-selskap, som skal skilles fra det kinesiske selskapet Bytedance, som eier Tiktok.

– Dersom vi finner ut at de ikke har full kontroll, kommer vi ikke til å godkjenne avtalen, sa president Trump i et intervju med Fox and Friends.

Trump sa senere mandag at han vil redde avtalen dersom han kan, men holdt døra åpen for fiasko.

– Hvis vi kan redde den, skal vi redde den. Hvis vi ikke kan det, dropper vi den, sa presidenten.

Presset mot Tiktok-eier Bytedance om å selge deler av driften til et amerikansk selskap skjer fordi amerikanske myndigheter hevder brukerdata i den populære appen er sårbare og kan utnyttes av kinesiske myndigheter.

Tiktok har benektet beskyldningene om at selskapet deler brukerdata med regjeringen og sier data fra 100 millioner amerikanske brukere ikke lagres i Kina.

Trump sa til kanalen Fox at det nye selskapet skal ha hovedkontor i Texas og at det vil skape 25.000 arbeidsplasser.

En presidentordre fra august ga Tiktok valget mellom å bli forbudt i USA eller bli solgt til amerikanske selskap.

Les også

USA utsetter Tiktok-forbud én uke

Les også

Tiktok saksøker Trump-administrasjonen igjen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om