Presidentvalget i USA

Biden med massivt reklameforsprang i innspurten

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden punger ut dobbelt så mye reklamepenger i valginnspurten som president Donald Trump.

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden bruker dobbelt så mye penger på reklametid som president Donald Trump i innspurten av valgkampen.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Mens Trump kutter ned på pengebruken i Florida, Iowa og Nevada, spytter Biden og Demokratene inn penger i alle vippestatene.

Biden har brukt 54,1 millioner dollar, tilsvarende en knapp halv milliard kroner, for reklametid i de siste åtte dagene av valgkampen.

Trump har brukt 26,9 millioner dollar, ifølge analysefirmaet Advertising Analytics. Spillet om reklametiden ble vippet enda mer i Demokratenes favør onsdag, da tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg begynte å bruke 15 millioner dollar på reklame i Texas og Ohio som angriper Trumps håndtering av koronapandemien.

Trump vant Texas og Ohio med henholdsvis 9 og 8 prosentpoeng i 2016, men Bloomberg-medarbeidere sier milliardæren ble overbevist om at de er innenfor Demokratenes rekkevidde etter å ha gjennomført meningsmålinger i helgen. En av hans topprådgivere hevder at det er dødt løp i begge delstatene.

Bloomberg bruker også 100 millioner dollar i Florida.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Presidentvalget i USA
  2. Amerikansk politikk
  3. Joe Biden
  4. Donald Trump

Flere artikler

  1. Trump åpner for å bruke egne penger på valgkampen

  2. Biden-supporter om Trumps coronagrep: – Ikke bidratt til å stimulere økonomien

  3. Trump-velgere i vippestat frykter Biden-seier: – Han vil ødelegge landet vårt

  4. Trump i strupen på Facebook og Twitter

  5. Biden til Trump: - Kan du holde kjeft, mann!