Federal Reserve-topper selger aksjer etter kritikk

Sentralbanksjefene i to av Feds regionalbanker har møtt motbør etter det ble kjent at de handlet aksjer i fjor. Nå velger begge å selge.

Boston Fed-sjef Eric Rosengren
USAs mektige sentralbank
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Sent torsdag kveld bekrefter Dallas Fed-sjef Robert Kaplan og Boston Fed-sjef Eric Rosengren at de vil selge aksjene de eier i løpet av måneden, skriver flere amerikanske medier.

Salgene kommer etter at det tidligere denne uken ble kjent at de to hadde drevet aktiv handel i aksjer gjennom fjoråret.

Rosengren skal hatt eierskap i fire ulike eiendomsselskaper, og skal ha gjennomført flere kjøp og salg av disse gjennom fjoråret. Rosengren er ansett å være en av Feds mest kritiske røster av risikoen i eiendomsmarkedet, skriver Bloomberg.

Rosenberg understreker i en uttalelse at hans investeringer har vært gjort i tråd med Feds etiske regelverk, ifølge New York Times.

– Dessverre har offentliggjøringen av mine tillatte investeringer generert noen spørsmål, og derfor har jeg tatt beslutningen om å selge disse eiendelene for å understreke min forpliktelse overfor Feds etiske regler, sier Rosenberg, som understreker at det er svært viktig for han å følge regelverket.

Les også

Sentralbanksjefen i USA håper på å få sitte i nok en periode – nå vil venstresiden erstatte ham

Noe av kritikken som har kommet mot sentralbanksjefene er at Federal Reserves krisegrep mot pandemien i fjor hadde stor påvirkning på markedene.

Rapportering Kaplan har gjort viser at han gjorde en rekke transaksjoner på over én million dollar i fjor.

– Selv om de finansielle transaksjonene jeg har gjort gjennom mine år som Dallas Fed president har vært i tråd med Federal Reserves etiske regler, har jeg bestemt meg for å endre min personlige investeringspraksis for å unngå interessekonflikter, sier Kaplan i en uttalelse.

Dallas Fed-sjef Robert Kaplan

Noe av kritikken som har kommet mot sentralbanksjefene er at Federal Reserves krisegrep mot pandemien i fjor hadde stor påvirkning på markedene.

Sentralbanksystemet i USA skiller seg vesentlig fra andre lands da det finnes tolv regionale sentralbanker, i tillegg til den sentrale med hovedkontor i Washington. De regionale sentralbankene har som hovedoppgave å betjene bankene i sitt område.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. USAs mektige sentralbank
  2. Federal Reserve
  3. Robert Kaplan

Flere artikler

  1. Den amerikanske sentralbanken varsler at nedtrapping av krisetiltak snart kan komme

  2. Den amerikanske sentralbanken rører ikke støttekjøpene og holder renten uendret

  3. Containerboom løftet MPC Container Ships-resultatet kraftig

  4. IMF-advarsel om kryptovaluta kan true El Salvadors bitcoin-planer

  5. Samlet venstreside: Ønsker ikke å rekruttere fra PR-byråer