USAs mektige sentralbank

Federal Reserve-topper selger aksjer etter kritikk

Sentralbanksjefene i to av Feds regionalbanker har møtt motbør etter det ble kjent at de handlet aksjer i fjor. Nå velger begge å selge.

Boston Fed-sjef Eric Rosengren
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Sent torsdag kveld bekrefter Dallas Fed-sjef Robert Kaplan og Boston Fed-sjef Eric Rosengren at de vil selge aksjene de eier i løpet av måneden, skriver flere amerikanske medier.

Salgene kommer etter at det tidligere denne uken ble kjent at de to hadde drevet aktiv handel i aksjer gjennom fjoråret.

Rosengren skal hatt eierskap i fire ulike eiendomsselskaper, og skal ha gjennomført flere kjøp og salg av disse gjennom fjoråret. Rosengren er ansett å være en av Feds mest kritiske røster av risikoen i eiendomsmarkedet, skriver Bloomberg.

Rosenberg understreker i en uttalelse at hans investeringer har vært gjort i tråd med Feds etiske regelverk, ifølge New York Times.

– Dessverre har offentliggjøringen av mine tillatte investeringer generert noen spørsmål, og derfor har jeg tatt beslutningen om å selge disse eiendelene for å understreke min forpliktelse overfor Feds etiske regler, sier Rosenberg, som understreker at det er svært viktig for han å følge regelverket.

Les også

Sentralbanksjefen i USA håper på å få sitte i nok en periode – nå vil venstresiden erstatte ham

Noe av kritikken som har kommet mot sentralbanksjefene er at Federal Reserves krisegrep mot pandemien i fjor hadde stor påvirkning på markedene.

Rapportering Kaplan har gjort viser at han gjorde en rekke transaksjoner på over én million dollar i fjor.

– Selv om de finansielle transaksjonene jeg har gjort gjennom mine år som Dallas Fed president har vært i tråd med Federal Reserves etiske regler, har jeg bestemt meg for å endre min personlige investeringspraksis for å unngå interessekonflikter, sier Kaplan i en uttalelse.

Dallas Fed-sjef Robert Kaplan

Noe av kritikken som har kommet mot sentralbanksjefene er at Federal Reserves krisegrep mot pandemien i fjor hadde stor påvirkning på markedene.

Sentralbanksystemet i USA skiller seg vesentlig fra andre lands da det finnes tolv regionale sentralbanker, i tillegg til den sentrale med hovedkontor i Washington. De regionale sentralbankene har som hovedoppgave å betjene bankene i sitt område.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. USAs mektige sentralbank
  2. Federal Reserve
  3. Robert Kaplan

Flere artikler

  1. Ledende ansatte i USAs sentralbank får ikke handle aksjer etter skandale

  2. Svenske sentralbanktopper granskes

  3. Ny trippelheving i USA

  4. – Må de kjøre økonomien inn i en resesjon, så gjør de det

  5. Feds milliardnedtrapping: – Skal mye til for å være mer aggressiv enn markedet venter nå