Fed-referat: Setter opp renten om inflasjonen fortsetter å øke

I referatet fra Federal Reserves forrige rentemøte kommer det frem at medlemmene er klare for å øke rentene dersom inflasjon fortsetter å stige.

Sentralbanksjef Jerome Powell.
  • Ada Lea
Publisert: Publisert:

Komiteen som fastsetter rentene for Federal Reserve frigjorde referatet fra sitt forrige komitémøte, som gikk 2. og 3. november. I det møtet holdt de renten i ro på null prosent, men iverksatte nedtrapping av støttekjøpene av verdipapirer.

Referatet, som offentliggjøres tre uker senere, indikerer en livlig diskusjon om inflasjon, der medlemmene - slik CNBC beskriver det - understreket viljen til å handle dersom forholdene fortsetter å varmes opp.

Inflasjonen i USA har den siste tiden ligget godt over sentralbankens mål på to prosent. I oktober var den 6,2 prosent sammenlignet med samme tid i fjor, viser tall fra landets statistikkbyrå. Det er den høyeste prisveksten siden 1990.

Etter todagersmøtet, indikerte Federal Open Market Committee at den vil begynne å kutte ned på det månedlige obligasjonskjøpsprogrammet som hadde kjøpt 120 milliarder dollar i statsobligasjoner og pantesikrede verdipapirer.

Fikk du med deg denne? Jerome Powell gjenvalgt som Federal reserve-sjef

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Federal Reserve
  2. Inflasjon
  3. Rentemøte

Flere artikler

  1. Dette skjer denne uken: Biden ventes å peke ut sentralbanksjef

  2. Jerome Powell gjenvalgt som sentralbanksjef i USA – får fire nye år

  3. Ledende ansatte i USAs sentralbank får ikke handle aksjer etter skandale

  4. Rekordrekken fortsatte på Wall Street etter Feds rentemøte

  5. USA vurderer å avslutte krisetiltak tidligere enn ventet