DNB Markets avblåser USA-resesjon

DNB Markets ser mer positivt på den økonomiske veksten i USA, men tror ikke på flere rentehevinger fra Fed i denne omgang.

DNB er mer optimistiske til veksten i USA, men tror ikke på flere rentehevinger fra den amerikanske sentralbanken. Her er USAs president Donald Trump fra et arrangement i april i år.

Foto: Kevin Lamarque Reuters
Publisert:,

DNB Markets venter ikke lenger resesjon i USA i 2021 og ser nå større sannsynlighet for at handelskrigen med Kina blir løst, men understreker at usikkerheten vedvarer.

– Selv om vi nå har tatt resesjon i 2021 ut av våre prognose, ser vi fortsatt en 30 prosent sjanse for en nedtur i økonomien i USA på mellomlang sikt, skriver meglerhuset i sine ferske prognoser mandag.

Les også

USAs sentralbank avblåser rentehevinger

– Med høy gjeld blant bedriftene og den høyeste andelen av bedrifter som er sårbare for tilbakeslag i inntjening siden finanskrisen, er USAs økonomi sårbar både for innenlandske og internasjonale sjokk.

DNB Markets spår en vekst på 2,5 prosent i USA i år, 2,0 prosent neste år og 1,8 prosent i 2021. Mens prognosen for 2019 og 2020 er uendret fra januar, er 2021 oppjustert med 2,3 prosentpoeng.

Den amerikanske sentralbanken (Fed) la tidligere i år planlagte rentehevinger på is og det prises nå inn større sannsynlighet for rentekutt i løpet av året.

DNB Markets tror rentetoppen med intervallet på 2,25-2,50 prosent er nådd for denne gang, men venter ikke rentekutt.

Les også

DNB Markets spår høyere vekst, sterkere krone

– Skulle USA falle i resesjon, vil andre økonomier også være sårbare, spesielt eurosonen der trendveksten allerede er lav og finans- og pengepolitikkens muligheter er begrenset, skriver meglerhuset.

Global vekst vil ligge på 3,3 prosent ut 2021, mens eurosonens vekst øker fra 0,8 prosent i år til 1,1 prosent i 2020 og 2021, tror DNB Markets.

Les også

Trump møter Kina til ny handelssamtale torsdag

Les også

– Tror effekten av USAs bloddoping ligger bak oss

Les også

Trumps budsjett for 2020: Legger opp til større underskudd

Her kan du lese mer om